Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Τα “ΕΛΑΙΑ Σητείας” ξεκινούν και επίσημα να διεκδικούν τη θέση που τους αξίζει διεθνώς (βιντεο-φωτο)

 

Ένα νέο δρόμο διανύει, επίσημα από σήμερα, το λάδι Σητείας που κάτω από ευνοϊκές συνθήκες που δημιούργησε το νέο σχήμα με την ομπρέλα «ΕΛΑΙΑ Σητείας», που στοχεύει να βρει την θέση που του αξίζει και δικαιωματικά του αξίζει,  στην διεθνή και εγχώρια αγορά, ως ένα μοναδικής ποιότητας προιόν με την σφραγίδα των παραγωγών μας.


Η Ενωση Σητείας, βγαίνει από μια μακρά περίοδο αναταραχής και δυσκολιών και μέσα από την σύμπραξη με την Γαία Επιχειρείν, την  Olympia Green  και τον όμιλο Ευθυμιάδη, έθεσε και πάλι  σε λειτουργία το εμφιαλωτήριο και με ένα καλαίσθητο μπουκάλι, το λάδι  Σητείας βγαίνει στην κατανάλωση ως ένα μοναδικό κρητικό προϊόν ΠΟΠ.

 

 

Η Ενωση και η «ΕΛΑΙΑ Σητείας», σήμερα με αγιασμό που τελέστηκε στους χώρους εμφιάλωσης , Χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλου, με την  παρουσία του Δημάρχου Σητείας Γιώργου Ζερβάκη, του περιφερειακού συμβούλου Λασιθίου και προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Μανώλη Τσιφετάκη, με «οικοδεσπότες» τον πρόεδρο της Ενωσης Μανώλη Μαυροματάκη και μαζί του τον διευθύνοντα σύμβουλο του νέου εταιρικού σχήματος   Γιώργο Κονδύλη, έβαλαν τελεία στην προηγούμενη , ταραγμένη περίοδο και ξεκινούν δυναμικά με τις γραμμές εμφιαλώσεως να λειτουργούν και πάλι και την Σητεία να ελπίζει πως αυτή τη φορά, το προϊόν θα δικαιωθεί και συνεπώς, θα τους δικαιώσει.

Αντέξαμε, ξεπεράσαμε δυσκολίες, προχωρούμε

Το πριν και το μετά της Ενωσης θέλησε να προσδιορίσει σε μια  σύντομη αναφορά του ο Πρόεδρος της Ενωσης Μανώλης Μαυροματάκης , για να δείξει στην κατεύθυνση του παραγωγού στην συνέχεια, και των πολλαπλών οφελών  από την νέα περίοδο.

Πολλές φορές ξεπεράσαμε τα όρια αντοχής μας, πήραμε δύσκολες αποφάσεις ,δυο φορές βρεθήκαμε σε στάδιο εκκαθάρισης  αλλά καταφέραμε σήμερα να βρισκόμαστε εδώ, είπε ο κ. Μαυροματάκης, τονίζοντας πως το λάδι της Σητείας είναι καιρός να πάρει το δρόμο του , να φτάσει στις διεθνείς και την  ελληνικά αγορά, βρίσκοντας  την θέση που του αξίζει σαν ένα μοναδικό ελληνικό και κρητικό προϊόν.

 

Η συνεργασία  με την Γαία Επιχειρείν, την Olympian Green και τον όμιλο  Ευθυμιάδη, έδωσε νέα ώθηση στην Ενωση, δίνει την δυνατότητα να βοηθηθούν οι παραγωγοί, είπε ο κ. Μαυροματάκης, που θέλησε να απευθυνθεί στο κοινό της Σητείας συνολικά για να βεβαιώσει πως το νέο εταιρικό σχήμα ,έχει να κάνει  με την βιωσιμότητα και την  συνέχεια λειτουργίας της  Ενωσης, που θα μπορέσει να αποπληρώσει μέρος, τουλάχιστον των  υποχρεώσεων της ενώ αρκετά άτομα θα  βρουν δουλειά. «Μόνο καλά αποτελέσματα θα έχουμε για τον τόπο», είπε.

Στο μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από αγορές του εξωτερικού για το λάδι Σητείας, αναφέρθηκε ο Γιώργος Κονδύλης εκ μέρους της «ΕΛΑΙΑ Σητείας». Υπάρχουν ήδη σημαντικές συμφωνίες είπε, ενώ η πρώτη παραγγελία έχει ήδη σταλθεί και αφορά την Γερμανία, που μαζί με την Σλοβενία και την Ουγγαρία αποτελούν την ομάδα των χωρών που έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον σε αυτήν την εναρκτήρια φάση διάθεσης του προϊόντος. Όμως, σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη, αναμένεται να ανοίξει περισσότερο η διεθνής αγορά, ενώ σε ο τι αφορά την εγχώρια διάθεση, σε δέκα πέντε μέρες το λάδι της Σητείας με την ετικέτα «ΕΛΑΙΑ Σητείας» θα βρίσκεται στην διάθεση των καταναλωτών σε επιλεγμένα Σούπερ Μάρκετ.

 

Στα οφέλη που έχει συνολικά η κοινωνία της Σητείας από την διάθεση του λαδιού όπως του αξίζει, εστίασε ο Δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης.

Δεν είναι ένα  οποιοδήποτε λάδι,  είναι ΠΟΠ προιόν, του αξίζει προστιθέμενη αξία, μια αξία  που θα διαχυθεί σε όλη  την κοινωνία, είπε, δίνοντας ευχές στην καινούργια διοίκηση τους εργαζόμενους και το προσωπικό για μια νέα αρχή μακριά από τα λάθη, παραλείψεις  του παρελθόντος, που όλοι κάνουμε και καλό είναι να τα βλέπουμε  για να μην τα επαναλαμβάνουμε,  ώστε να  δοθεί νέα ώθηση στον τόπο, είπε.

Ευχές  για το νέο ξεκίνημα της Ενωσης εξέφρασε και ο περιφερειακός σύμβουλος Λασιθίου Μανώλης Τσιφετάκης , που επικαλέστηκε και την ιδιότητα του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου, για να δηλώσει πως θα είναι αρωγοί στην νέα  προσπάθεια της Ενωσης και η Περιφέρεια και ο αγροτικός συνεταιρισμός.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας