Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Η απάντηση της Ένωσης Σητείας στο δημοσίευμα του Μ. Πλατή


Δια της νομικής οδού θα κινηθεί η Ένωση Σητείας για την αποκατάσταση της αλήθειας

Το «Ελ Ντοράντο» αναβιώνει στις σκέψεις κάποιων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν με μύθους να καλύψουν την αλήθεια και τη δική τους αδυναμία, όπως προσπαθεί να μιμηθεί ο αξιότιμος κ. Πλατής, στον οποίο αρμόζει στην συγκεκριμένη περίπτωση η σοφή ρύση: «πενίας τέχνας κατεργάζεται» που σημαίνει ότι η έλλειψη πελατών τον υποχρεώνει να επινοεί διάφορους τρόπους για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται στην Ένωση Σητείας, χρησιμοποιώντας κατηγορίες και υποτιμητικές εκφράσεις, στις οποίες απαξιούσαμε μέχρι σήμερα να απαντήσουμε, σεβόμενοι το θεσμό που εκπροσωπούμε και τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύονται.

Επειδή όμως στο συγκεκριμένο δημοσίευμα «Το Ελ Ντοράντο ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ΟΣΔΕ του Πλατή Μιχαήλ» έχει ξεπεράσει κάθε όριο παραπληροφόρησης, παραπλάνησης και συκοφαντίας, επειδή χρησιμοποιεί φαντασιώσεις και ψεύδη κι επειδή δεν σεβάστηκε ακόμη και τους παραγωγούς που προσπαθεί να προσελκύσει με δόλιο τρόπο, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σχετικά, περισσότερο για τους αγρότες μας και όχι για τον ίδιο, ο οποίος δεν σέβεται ούτε τον ίδιο του τον εαυτό.

Ίσως δεν έχει καταλάβει ο αξιότιμος κ. Πλατής τόσα χρόνια που αναφέρεται δημόσια με κατηγορίες και λασπολογίες στην Ένωση Σητείας, ότι αντί να μας μειώνει μας ενδυναμώνει, ενώ αντίθετα κλονίζεται ακόμη περισσότερο η εμπιστοσύνη των αγροτών στις υπηρεσίες που ο ίδιος προσφέρει.

Ίσως να είναι άγνωστα στην επαγγελματική του πορεία τα εργαλεία και οι λέξεις κλειδιά που κρύβουν την επιτυχία, όπως εξυπηρέτηση, υπευθυνότητα, εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια, υποστήριξη, αποτελεσματικότητα, ή ίσως προτιμά τα παραπλανητικά και ανυπόστατα δημοσιεύματα, τα οποία προσβάλλουν ακόμη και τον ίδιο.

Αλήθεια χρειάζεται περισσό θράσος για να φτάσει στο σημείο να κατηγορεί την Ένωση Σητείας ότι λειτουργεί χωρίς Πιστοποιημένο Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ).

Πως σκέφτηκε ότι η Ένωση Σητείας, που εξυπηρετεί περίπου 6.000 παραγωγούς, στους οποίους συνεχώς προστίθενται και άλλοι, θα λειτουργούσε χωρίς τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και νομιμοποιήσεις σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς μέλη της, όταν μάλιστα τόσα χρόνια δεν έχει αναφερθεί καμιά έλλειψη ή παρατυπία στους παραγωγούς που την εμπιστεύονται.

Αντιθέτως, οι υπηρεσίες της Ένωσης έχουν θεραπεύσει πολλές Αιτήσεις που έρχονται με ελλείψεις, από άλλα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων, με απόλυτη επιτυχία.

Έρχεται σήμερα ο αξιότιμος κ. Πλατής, εργαζόμενος και αυτός στην Ένωση Σητείας στην αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, αφού πήρε την ανάλογη εκπαίδευση και απέκτησε την απαιτούμενη εμπειρία , αφού από την θέση που είχε του δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστεί με τους περισσότερους παραγωγούς της περιοχής και αφού αξιοποίησε όλα αυτά και ίδρυσε δική του επιχείρηση, στέκεται απέναντι στην Ένωση όχι σαν υγιής ανταγωνιστής αλλά σαν εχθρός, στον οποίο φυσικά αρμόζει ακόμη μια κλασσική έκφραση : «σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι».

Πρέπει να γνωρίζει ο αξιότιμος κ. Πλατής ότι όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και όχι από λόγια και υποσχέσεις.

Πάντως είναι απορίας άξιον, αυτήν την περίοδο που η Ένωση Σητείας δημιουργεί τις προϋποθέσεις επαναλειτουργίας της, άνθρωποι οι οποίοι ωφελήθηκαν ποικιλοτρόπως, να στρέφονται συντονισμένα εναντίον της, με διάφορους τρόπους και αιτιάσεις, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Όλα αυτά θεωρούμε ότι βοηθούν ακόμη περισσότερο στην σύσφιξη της σχέσης μας με τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι εμπιστεύονται την Ένωση και ελπίζουν στην αξιοποίηση του ποιοτικού μας ελαιολάδου, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε την αλήθεια δια της νομικής οδού, ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα .

Η Ένωση Σητείας θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους παραγωγούς και τους Συνεταιρισμούς με συνέπεια και υπευθυνότητα, με το μόνιμο και ενημερωμένο προσωπικό, θα συνεχιστεί η προσπάθεια της Διοίκησης προκειμένου να επαναφέρουμε την Ένωση σε πλήρη ετοιμότητα για επανεκκίνηση και να την παραδώσουμε για περαιτέρω ανάπτυξη στους νέους αγρότες, οι οποίοι όπως δείχνουν τα πράγματα είναι αρκετοί και πρόθυμοι να δημιουργήσουν.



Για το Δ.Σ.,

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σητείας ΑΕΣ





Μανώλης Μαυροματάκης

Συνολικες προβολες σελιδας