Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια Σητείας – Δωδεκανήσου

 

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια ταχύπλοου πλοίου με σκοπό την σύνδεση Κρήτης– Δωδεκανήσου. Ήδη χθες στις 8 το πρωί αναχώρησε από το λιμάνι της Σητείας το ταχύπλοο Paros Jet Limassol της εταιρείας Sea Jets, με προορισμό Κάσο, Κάρπαθο, Χάλκη, Ρόδο με άφιξη αντίστοιχα μόλις σε μιάμιση – δύο ώρες κι  ένα τέταρτο, τέσσερις και πέντε ώρες ως την Ρόδο.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ τα δρομολόγια θα εκτελούνται από 23 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα –Παρασκευή – Κυριακή.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα σημαντικό γεγονός που αναμένεται να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στις διασυνδεόμενες περιοχές, σε τουριστικό, εμπορικό επίπεδο και γενικότερα στην κατεύθυνση ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κεντρικός πράκτορας της Sea Jets στο Λασίθι Νίκος Ορφανουδάκης, ευχαρίστησε αρχικά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος όπως τόνισε είδε τα προβλήματα και ενήργησε με αποτέλεσμα «να είμαστε σε μία θέση ώστε να μπορούμε πλέον να έχουμε επιβατικούς, οικονομικούς δεσμούς με τα νησιά τα οποία υποφέρανε το υπόλοιπο διάστημα με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα».

Το συγκεκριμένο ταχύπλοο είναι μήκους 106 μέτρων με δυναμικότητα 858 επιβατών και 140 ΙΧ καθώς και περίπου 10 φορτηγών. Ταχύτητα περίπου 32 κόμβοι, υπηρεσιακή 30. «Θα εκτελεί τρεις φορές την εβδομάδα δρομολόγιο, Δευτέρα, Παρασκευή και Κυριακή κι επιστροφή. Θα έχει διανυκτέρευση στην Σητεία προς το παρόν, από Τρίτη έως Παρασκευή όπου θα παραμένει. Με το πλήρωμα περίπου 30 ατόμων και κάποιων εκ των οποίων να μένουν στα ξενοδοχεία της Σητείας κάτι που επίσης είναι θετικό για την τοπική οικονομία. Ευελπιστούμε στο κομμάτι αυτό του κενού, μετά τα τρία δρομολόγια που θα εκτελεί το πλοίο, να κάνει ίσως και κάποιες κρουαζιέρες από Σητεία συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Νικολάου που έχει μεγαλύτερη επιβατική κίνηση με τουρίστες, προς Σαντορίνη, ημερήσιες διαδρομές και κρουαζιέρες».

Η συγκεκριμένη δρομολογιακή σύνδεση όπως αποδείχθηκε και πέρυσι, επέφερε θετικά αποτελέσματα, παρότι συνθήκες πανδημίας. Αναμένεται και φέτος να υπάρξουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. «Εν μέσω πανδημίας τα αποτελέσματα είναι σχετικά, παρόλα αυτά πιστεύω ότι σε σχέση με πέρυσι, φέτος θα έχουμε μία αύξηση περίπου 15% με 20%».

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν αυξημένο πέρυσι. «Άνθρωποι που ενδεχομένως δεν είχαν σκοπό να ταξιδέψουν, το έκαναν λόγω του ότι υπήρχε ένα ταχύπλοο, άνετο, γρήγορο, με προορισμό ένα κοντινό ή μακρινό νησί, το εκμεταλλεύτηκαν και ταξίδεψαν. Κάποιοι δεν πρόλαβαν γιατί τελείωσε η σαιζόν κάπως απότομα. Φέτος που ξεκινάνε τώρα τα δρομολόγια και τελειώνουν στις 6 Οκτωβρίου, μπορούν όλοι να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή».

 Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας