Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Δεν προβλέπεται να ανοίξουν ακόμα οι ξενοδοχειακές μονάδες της Σητείας

Μπορεί η επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα να έχει καθοριστεί για τις 14 Μαΐου, ωστόσο -όπως φαίνεται- η ημερομηνία αυτή δεν αφορά τη χώρα στο σύνολό της.

Στο Δήμο Σητείας -επί παραδείγματι- δεν προβλέπεται να ανοίξουν ξενοδοχειακές μονάδες στα μέσα του μήνα, όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης.

«Ανοίγει στα μέσα του μήνα ο τουρισμός στην Ελλάδα. Βέβαια στην Κρήτη, είχαμε και νωρίτερα κάποιες πτήσεις, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, από το Ισραήλ όπου έχει εμβολιαστεί όπως γνωρίζουμε ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων. Βέβαια στην περιοχή τη δική μας, τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν τον Ιούνιο.

Τέλος Μαΐου θα ανοίξουν στον Μακρύ Γιαλο και τα υπόλοιπα στην περιοχή του Δήμου Σητείας σταδιακά μετά τις 15 Ιουνίου. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει ανοίξει το 100% των ξενοδοχείων της περιοχής.

Ωστόσο διαφοροποίηση στην κίνηση αναμένεται να υπάρξει από τον Ιούλιο κι έπειτα, μία σχετική κανονικότητα. Οι εκτιμήσεις βάσει των τωρινών δεδομένων είναι ότι οι φετινές πληρότητες θα κυμανθούν περίπου στο 45% της πληρότητας του 2019», σημείωσε ο κ. Κακουράκης.

«Αυτήν τη στιγμή», συνέχισε, «δεν υπάρχει κινητικότητα ιδιαίτερη σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις. Η όποια δράση αφορά voucher περυσινά- και ενδιαφέρον από παλιούς, επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Ο τουρισμός ανοίγει με προδιαγραφές για τους επισκέπτες σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό και τη διενέργεια τεστ και την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων προστασίας.

Από ‘κει και πέρα αυτήν την ώρα, χώρες είναι σε lockdown – Γερμανία, Αγγλία- και οι κρατήσεις είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Θεωρούμε ότι εφ’ όσον ανοίξουν, σταδιακά και κυρίως από τον Ιούλιο θα υπάρξει μία κινητικότητα».

 

Εμβολιασμός και τεστ

«Σε εγχώριο επίπεδο ο εμβολιασμός είναι ζητούμενο, ενώ σε ό,τι αφορά τον κλάδο του τουρισμού και η διενέργεια τεστ. Από συζητήσεις που έχουν γίνει με το Υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να βγει ένα πρόγραμμα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους από τα μέσα του μήνα. Να ανοίξει η πλατφόρμα και να προχωρήσει και ο εμβολιασμός.

Μάλιστα, όπως είχαν αναφέρει, να υπάρχει και η δυνατότητα του μονοδοσικού εμβολίου.

Αυτές τις μέρες παράλληλα να αναφερθεί διεξάγονται εκ νέου σεμινάρια για τους εργαζόμενους του κλάδου, όπως και πέρυσι», επεσήμανε ο κ. Κακουράκης.

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας