Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Ο Δερμιτζογιάννης με τις μαντινάδες του στην “Τελεία” μέσα από την αφήγηση του Γιώργου Δερμιτζάκη (βιντεο-φωτο)

 

 Θεμέλιος  λίθος της παραδοσιακής μουσικής της Ανατολικής Κρήτης, που την  ταξίδεψε πρώτα σε όλη την Ελλάδα, μετά σε όλον τον κόσμο, ο δικός μας Δερμιτζογιάννης, τριάντα επτά χρόνια από τον θάνατο του, εξακολουθεί να είναι εδώ, μαζί μας,

στους τόπους που αγάπησε και τραγούδησε , μέσα από τις μαντινάδες του, τις κοντυλιές του, τη  λύρα, το λαούτο και την κιθάρα του, τα μοναδικά του δημιουργήματα.

 

Είναι κοντά μας και μέσα από την πολύ επιμελημένη έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Δερμιτζάκη, του γιου του, με τίτλο «Στου Στίχου Τα Γυρίσματα». Ένα βιβλίο-αφιέρωμα που συνοδεύεται από τρία cd και ένα DVD. Όλα συλλεκτικά.

 

Τον Γιώργο Δερμιτζάκη φιλοξένησε σήμερα η «Τελεία» στον STYLE 100, σε μια συζήτηση για τον Δερμιτζογιάννη που μπήκε και σε προσωπικά θέματα, γιατί όταν μιλά το αίμα  μιλά πάντα προσωπικά και λέει αλήθειες. Πολλά τραγούδια, πολλές αναμνήσεις και πολλά αυτά που πρέπει ακόμα να γίνουν για τον Δερμιτζογιάννη, για να τιμήσουμε τους εαυτούς μας, τιμώντας την μνήμη του.

 

Ο Γιώργος Δερμιτζάκης, έχει μια βαριά παρακαταθήκη και γνωρίζει πως δεν έχει άλλο δρόμο, παρά να την μοιραστεί με όλους μας, ´όπως ο Δερμιτζογιάννης απλόχερα σε όλους έλεγε την μαντινάδα, το πείραγμα, έναν σκωπτικό στίχο, ή ένα καθαρογλωσσίδι.

Το κάνει μέσα από το βιβλίο του, το έκανε και μέσα από την εκπομπή, και τον ευχαριστούμε για αυτό .

Το βιβλίο, μπορείτε να το αποκτήσετε από τον ίδιο τον Γιώργο Δερμιτζάκη, στα τηλέφωνα που αναφέρει στο τέλος της συνέντευξης του.

 

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας