Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Συρροή κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιεράπετρα, πάρτι ήταν η μια αιτία για τη διασπορά

Ανησυχία προκαλεί η συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα στην Ιεράπετρα, με περισσότερα από 20 περιστατικά να έχουν επιβεβαιωθεί.

Κάτι που προφανώς συνδέεται και με την ραγδαία αύξηση στα κρούσματα που καθημερινά ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ στο Λασίθι, με τα 15 που ανακοινώθηκαν σήμερα να αποτελούν νέο αρνητικό ρεκόρ για το Νομό.

Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας Μανόλης Καλλιονάκης, χαρακτηριστικό είναι ότι τις προηγοούμενες ημέρες από το Νοσοκομείο είχαν επιβεβαιωθεί περί τα 21 θετικά μοριακά τεστ, συν δύο που προϋπήρχαν. Από αυτά, το ένα μόνο παραμένει νοσηλευόμενο στην κλινική covid του Νοσοκομείου, με τα υπόλοιπα περιστατικά να βρίσκονται, όπως είπε, σε κατ’ οίκον περιορισμό, όντας καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τον Αναπλ. Διοικητή, οι εστίες διασποράς του ιού στην περιοχή της Ιεράπετρας είναι τρεις:

  • η πρώτη, από άτομα που είχαν προσφάτως επισκεφθεί Νοσοκομείο στο Ηράκλειο και κόλλησαν,
  • η δεύτερη από μια κοινωνική μάζωξη – «κορωνο-πάρτι» που διοργανώθηκε σε σπίτι και η
  • τρίτη από την ομάδα Αναγέννησης Ιεράπετρας, η οποία το περασμένο Σάββατο ανακοίνωσε η ίδια πως τέσσερις ποδοσφαιριστές της είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

 

Διαφοροποιούνται  τα δεδομένα σε ότι αφορά το  θέμα του κορονοϊού στην περιοχή του Δήμου Σητείας όπως επιβεβαιώθηκε και στην καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής  Πολιτικής Προστασίας για θέματα covid, του Δήμου.  Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ στην περιοχή καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες δύο περιστατικά θετικά στον covid 19.  Πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους, αθλητές, οι οποίοι είναι μέλη σωματείου γειτονικής πόλης. Οι δύο Σητειακοί αθλητές είναι καλά στην υγεία τους και όπως αναφέρθηκε έχει ήδη διενεργηθεί μία πρώτη ιχνηλάτηση στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Σύμφωνα με την υπάρχουσα ενημέρωση τα τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί είναι αρνητικά. «Εκτιμώ – και έχει γίνει συνεννόηση – ότι θα πρέπει να επαναληφθούν τα τεστ εντός της εβδομάδας. Έχουν ενημερωθεί οι άνθρωποι, τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα», τόνισε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης.

Όπως επανέλαβε «το εύκολο είναι να μεταδοθεί ο ιός. Το δύσκολο είναι να μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση ούτως ώστε να μην υπάρχει διασπορά η οποία θα δημιουργήσει ζητήματα δύσκολης παρέμβασης ή δύσκολων μέτρων. Είναι μία πραγματικότητα. Αυτό που ζητούμε από τους πολίτες είναι να είναι προσεκτικοί. Μπαίνουμε σταδιακά στην καλοκαιρινή περίοδο, θέλουμε να είναι ασφαλής η περιοχή και για τους κατοίκους της και τους επισκέπτες της.  Θέλουμε οι επισκέπτες που θα έρθουν  να απολαύσουν την περιοχή μας αλλά και να αισθανθούν ότι βρίσκονται  σε μία περιοχή η οποία είναι ασφαλής».

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας