Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Δήμαρχος Σητείας: “παραμένουμε ένας Δήμος καθαρός από περιστατικά κορονοϊού”

Αρκετά και ενδιαφέροντα ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας για θέματα covid αλλά και τρέχοντα, υπό τον συντονισμό του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Αϊλαμάκης και από την πλευρά των Υπηρεσιών, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γιώργος Μάλιος, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παύλος Καπετανάκης, ο Υπεύθυνος του Τομέα ΕΚΑΒ Σητείας Ηλίας Ξυπόλιτος, ο Masimo Resti από το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας του ΕΕΣ και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Παν. Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης.

Αναφορικά με το θέμα του κορoνοϊού, όπως ανέφερε με δηλώσεις του ο κ. Ζερβάκης, η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται ομαλά στην περιοχή. «Δεν έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα στην διάρκεια των περασμένων εβδομάδων και μέχρι σήμερα. Παραμένουμε ένας Δήμος καθαρός από περιστατικά. Υπήρξαν ένα – δύο μεμονωμένα τα οποία όμως δεν είχαν καμία διασπορά, ούτε στο οικογενειακό περιβάλλον. Αυτό δείχνει όπως έχουμε πει και άλλη φορά, ότι ο κόσμος συναισθάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης, λαμβάνει όλα τα μέτρα. Έχει αντιληφθεί πως πρέπει να λειτουργεί ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα διασποράς, το οποίο είναι το δυσκολότερο κομμάτι στην διαχείριση του», τόνισε.

Παράλληλα ο κ. Ζερβάκης αναφέρθηκε στη διαδικασία διενέργειας των self tests η οποία έχει επεκταθεί σε πολλές υπηρεσίες όπως και στους εργαζόμενους του Δήμου, εκτιμώντας ότι θα βοηθήσει πολύ, διότι θα υπάρχει μία εικόνα σε παρόντα χρόνο σε ότι αφορά τα θέματα του κορoνοϊού. Θα μπορεί να αντιμετωπιστεί μία ενδεχόμενη διασπορά – κάτι που κανείς δεν επιθυμεί να συμβεί- στην κοινότητα άρα να περιοριστεί το όποιο πρόβλημα.

Στο πλαίσιο των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας που διανύουμε και ενόψει του Πάσχα, έγινε συζήτηση και για τα ισχύοντα μέτρα, για την συμμετοχή του κόσμου και την παρακολούθηση της τέλεσης των λειτουργιών στις εκκλησίες. Επισημάνθηκε από όλους η αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων για την προστασία έναντι του ιού.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας