Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Δευτερογενείς μεταφορές από το Νοσοκομείο Σητείας μέσω του ΕΚΑΒ ή άλλης υπηρεσίας

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας συζητήθηκε και η δυνατότητα δευτερογενών μεταφορών από το Νοσοκομείο μέσω του ΕΚΑΒ ή άλλης υπηρεσίας.

Στο Νοσοκομείο Σητείας όπως αναφέρθηκε, νοσηλεύονται περιστατικά που όταν ολοκληρώνεται η νοσηλεία τους, είναι σε στάδιο αποθεραπείας και έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν στο σπίτι τους. «Υπάρχουν όμως, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, πολλοί συνάνθρωποι μας οι οποίοι έχουν κινητικά προβλήματα τα οποία δεν τους επιτρέπουν να μεταφερθούν με ίδιο μέσο στις κατοικίες τους.

Όπως αναφέρθηκε από το ΕΚΑΒ, έχει προχωρήσει η διαδικασία, υπάρχει αίτημα για ένα όχημα και αναμένεται να δοθεί ένα εκ των 14 ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Σητείας ενώ εντός του καλοκαιριού θα προκηρυχτεί και η θέση ώστε να υπάρχει δυνατότητα μέσω του Νοσοκομείου να γίνεται η συγκεκριμένη δευτερογενής μεταφορά ασθενών στα σπίτια τους».

Επιπρόσθετα συζητήθηκε το θέμα της δωρεάς ενός πυροσβεστικού οχήματος – από πολίτη του εξωτερικού – στην υπηρεσία. Υπήρχαν πολλές δυσκολίες σε ότι αφορά τις διαδικασίες που προβλέπονται, όπως οι πινακίδες κυκλοφορίας, λόγω της ελληνικής νομοθεσίας. Έπειτα από την διενέργεια όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών πλέον, δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης της δωρεάς και κυρίως του εξοπλισμού που διαθέτει το συγκεκριμένο όχημα που είναι σύγχρονος και άκρως απαραίτητος σε περιπτώσεις δύσκολων τροχαίων περιστατικών. Όπως τόνισε ο κ. Ζερβάκης, και ο Δήμος Σητείας θα βοηθήσει την Πυροσβεστική ώστε να αντιμετωπιστεί το όποιο πρόβλημα.

Τέλος, στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, κοινή επισήμανση ήταν ότι και αυτές οι ημέρες του Πάσχα θα είναι διαφορετικές. Όλοι οι συμμετέχοντες ευχήθηκαν να είναι το τελευταίο διαφορετικό Πάσχα και παράλληλα ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας