Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Ο διεθνής Έλληνας σεφ Τόνι Καβαλιέρος “ταξιδεύει” τις γεύσεις του Γεωπάρκου σε όλον τον κόσμο (βιντεο-φωτο)

 Της υψηλής ποιότητας γεύσεις των χωριών γύρω από το Γεωπάρκο Σητείας αποφάσισε να γνωρίσει, να απολαύσει αρχικά και στην συνέχεια να επικοινωνήσει σε όλον τον κόσμο και μέσα από το κανάλι του στο YouTube αλλά και από τον δικό του χώρο στο Μέριλαντ της Αμερικής,

ο διεθνής Έλληνας σεφ Τόνι Καβαλιέρος (Tony Kavalieros) που βρίσκεται στην Σητεία σε ένα συνεχές γαστρονομικό ταξίδι απολαύσεων.

Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να μιλήσουμε με τον σεφ σε μια μικρή ανάπαυλα του, “εν χορδαίς και οργάνοις” , με λύρα και βιολί συγκεκριμένα από τον Νίκο Πυργιωτάκη και Δημήτρη Νικάκη, στον χώρο που διαμένει, με τους ανθρώπους που τον συνοδεύουν να έχουν φροντίσει όχι μόνο για μια ευχάριστη διανομή αλλά και μια ουσιαστική συνάντηση με τον τόπο και τους ανθρώπους του, σε όλα τα επίπεδα.

Με πολύ φιλική διάθεση , ο σεφ μας ξεκαθάρισε από την αρχή, πως πρέπει να ξεμπερδεύψουμε την έννοια της υψηλής γαστρονομίας. Δεν είναι το περίτεχνο πιάτο και οι μπερδεμένες γεύσεις. Τουλάχιστον, δεν υπάρχει μόνο αυτή η σχολή.

Υπάρχει η ισχυρή άποψη πως την υψηλή γαστρονομία την κάνουν τα υψηλής ποιότητας υλικά, όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι μάγειρες  και οι μαγείρισσες της περιοχής μας, στα καθημερινά τους γεύματα. Και  μαζί, ο παράγοντας της ατμόσφαιρας, του τρόπου και του τόπου διεξαγωγής ενός γεύματος. Ο σεφ, κάθε φορά απολαμβάνει το ίδιο φαγητό, ενδεχομένως, κάτω από άλλες συνθήκες, με διαφορετικούς συνδαιτημόνες, με διαφορετικό τοπίο, με διαφορετικές μουσικές να συνοδεύουν το τραπέζι, κι έτσι  δημιουργείται η συνθήκη μιας γαστρονομικής εμπειρίας.

Πολλά χρόνια, ο σεφ, που φέρνει με υπερηφάνεια τον τίτλο του πρεσβευτή ,όχι μόνο της ελληνικής κουζίνας, αλλά και των ελληνικών προϊόντων, όντας σταθερό υποστηρικτή των μικρο καλλιεργητών, υποστηρίζει το “καθαρό πιάτο”, αυτό που αναδεικνύει την γεύση των υλικών που δεν χάνεται από τις πολλές φιοριτούρες. Το βρίσκει αυτό στον τόπο μας.

Οι επισκέψεις του, καταγράφονται και θα μεταδοθούν, όπως είπαμε από το κανάλι του, σε μια απλόχερη κίνηση από τον σεφ Τόνι Καβαλιέρο, να κτιστούν τα πρώτα σκαλιά για ένα είδος τουρισμού, που δεν έχουμε αναπτύξει, δεν έχουμε καν στρέψει το ενδιαφέρον μας προς τα εκεί ακόμα: Του γαστρονομικού τουρισμού. Είναι ένα ακόμα πολύτιμο δώρο από την ανεκτίμητη πηγή του Γεωπάρκου Σητείας.

Ο σεφ Τόνι Καβαλιέρος, με τις επισκέψεις του εδώ, βάζει θεμέλια. Και για αυτό, τον  ευχαριστούμε.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

 

Συνολικες προβολες σελιδας