Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Να γιορτάσουμε το Πάσχα με προσοχή-Εντατικοποιούνται οι αστυνομικοί έλεγχοι στην περιοχή της Σητείας

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι των Αστυνομικών Αρχών σε όλη την επικράτεια του Δήμου Σητείας ενόψει του Πάσχα. Στο πλαίσιο της ισχύος και των νέων μέτρων, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Γιώργος Μάλιος με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη και ενημερώνει σχετικά τους πολίτες, εφιστώντας την προσοχή όλων,  με την ευχή  να  κυλήσουν όλα ομαλά και τις ιδιαίτερες αυτές ημέρες που διανύουμε.

Και κατά την τρέχουσα εβδομάδα ισχύουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία, λόγω covid. Σε ισχύ είναι δύο υπουργικές αποφάσεις, η μία – η οποία ψηφίστηκε την Παρασκευή- απαγορεύει τις υπερτοπικές μετακινήσεις, δηλαδή από  μία περιφερειακή ενότητα στην άλλη. Η μετακίνηση  σε αυτή την περίπτωση επιτρέπεται μόνο για αιτιολογημένη εργασία και για λόγους υγείας εφόσον αυτοί βέβαια πιστοποιούνται από δημόσιο νοσοκομείο.

Επιπρόσθετα, ισχύει η έτερη υπουργική απόφαση η οποία ρυθμίζει το γενικότερο πλαίσιο περιορισμού κυκλοφορίας κι εφαρμογής  της νομοθεσίας περί covid. Σε αυτήν, υπάρχει η διαφορά στον περιορισμό κυκλοφορίας που μετατίθεται από τις 9  στις 10 το βράδυ (οπότε ο περιορισμός κυκλοφορίας είναι 10 το βράδυ με 5 τα ξημερώματα ).

Αναφορικά με κάποιες άλλες αλλαγές, στις εκκλησίες ο περιορισμός στα άτομα είναι στα 20 εντός του ναού και 100 εξωτερικά της εκκλησίας, πάντα με απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο με  την χρήση μάσκας.

Για την εορτή του Μεγάλου Σαββάτου και της ημέρας του Πάσχα, ισχύει η συγκέντρωση ατόμων μέχρι εννέα άτομα, από δύο οικογένειες, εφόσον είναι κλειστός χώρος και μέχρι δώδεκα άτομα από δύο οικογένειες εφόσον είναι ανοικτός χώρος.

«Από την Υπηρεσία μας εντατικοποιούνται οι έλεγχοι καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και το τριήμερο της Αναστάσεως, Κυριακή και Δευτέρα, για την  εφαρμογή της νομοθεσίας, σε 24ωρη βάση. Καλό είναι αυτό που έχουμε κερδίσει ως τοπική κοινωνία της Σητείας, αυτό το χρονικό διάστημα που η υπόλοιπη Κρήτη εμφανίζει πρόβλημα με covid ενώ σε  εμάς τα κρούσματα είναι ελάχιστα, να το διατηρήσουμε. Για καλό δικό μας και των οικογενειών μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο για αυτή την προσπάθεια που έχει κάνει ως τώρα την οποία συνεχίζει. Απομένει μικρό χρονικό διάστημα έως ότου αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για την κυκλοφορία των πολιτών, οπότε είναι κρίμα για λίγες μέρες να χάσουμε τώρα τα κεκτημένα όλου αυτού του μεγάλου χρονικού διαστήματος που τα τηρήσαμε. Εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά σε όλους, υγεία πάνω από όλα.  Να γιορτάσουμε το Πάσχα με προσοχή ώστε ακολούθως να μπορέσουμε να επανέλθουμε σταδιακά στην πρότερη καθημερινότητα μας» τόνισε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας.

 

Πηγή : Aνατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας