Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Ηλεκτροφωτισμός του λιμένος Σητείας και του Κουρεμένου

Με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Αντωνιδάκης ανέφερε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο  Σητείας

προχώρησε στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Σητείας προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο που αφορά τον ηλεκτροφωτισμό των λιμένων Σητείας και Κουρεμένου. «Προκειμένου να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης (υπάρχει χρηματοδότηση από το Αθήνα 2020-2021) με την συμβολή Τεχνικού Συμβούλου που συνέταξε τη μελέτη, καταθέσαμε πρόταση στο πρόγραμμα. Η μελέτη είναι ύψους 350.000 ευρώ. Το αντικείμενο είναι ο ηλεκτροφωτισμός του λιμένα της Σητείας και του Κουρεμένου ο οποίος έχει έρθει πλέον στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο επομένως μπορούμε να κάνουμε και εκεί έργα.

Στόχος είναι σε ότι αφορά το λιμένα Σητείας, ο φωτισμός led του μεγάλου λιμενοβραχίονα, ειδικά φώτα led στον περιφραγμένο χώρο του λιμένα, ο φωτισμός στο Άλσος Χλουβεράκη, επιπλέον φωτισμός στον χώρο που διεξάγεται το Μεσογειακό Φεστιβάλ και τις αντίστοιχες καλωδιώσεις και γραμμές που χρειάζονται για όλα αυτά. Στον Κουρεμένο επίσης εστιάζουμε στον φωτισμό και τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Να αναφέρω ότι με την εξομοίωση της χερσαίας ζώνης Κουρεμένου στην οποία προχωρήσαμε, μεγάλωσε η ζώνη οπότε τώρα το αλιευτικό καταφύγιο Κουρεμένου ξεκινάει κατευθείαν από τη διασταύρωση από τον κεντρικό δρόμο. Από κει θα ξεκινήσει ο φωτισμός, αυτό προτείνουμε στο πρόγραμμα και ελπίζουμε να εγκριθεί, και θα περιλαμβάνει φωτισμό και εντός του λιμανιού και πίσω σε ένα μεγάλο χώρο που προβλέπεται για πάρκινγκ και πολιτιστικές εκδηλώσεις», διευκρίνισε ο κ. Αντωνιδάκης.

Προμήθεια νέων φωτιστικών

Επιπρόσθετα με ιδία χρηματοδότηση, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας εκτελεί αυτή την περίοδο μία προμήθεια ύψους 17.000 ευρώ η οποία περιλαμβάνει δώδεκα φωτιστικά επιπλέον τα οποία τοποθετούνται από τον χώρο του λιμανιού όπου βρίσκονται οι πάπιες μέχρι το φυλάκιο του λιμένα (στο κρηπίδωμα περιφερειακά ως το λιμάνι). «Όλο αυτό το κομμάτι ήταν σκοτεινό και εκεί τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά. Επίσης στην κεντρική πλατεία της Σητείας έγινε αντικατάσταση τριών φωτιστικών που δεν είχαν αλλαχθεί στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Τέλος, σε στάδιο ολοκλήρωσης είναι και οι εργασίες στην πλατεία έμπροσθεν του Τελωνείου Σητείας όπου επίσης η εικόνα του χώρου έχει αλλάξει. «Προχωρήσαμε σε ανακατασκευή της πλατείας, με καινούρια μπετόν, πλάκες πέτρινες, παγκάκια και με ένα νέο στοιχείο, αυτού του κρυφού φωτισμού που δημιουργεί μία πολύ ωραία εικόνα το βράδυ. Τοποθετήσαμε επίσης μπροστά στα σκάφη των επαγγελματιών αλιέων νέα κολωνάκια κυκλοφοριακής ρύθμισης προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα πεζόδρομο ουσιαστικά πάνω στο κρηπίδωμα ώστε να μπορεί ο πεζός να απολαύσει τη βόλτα του σε αυτό το κομμάτι του λιμανιού, κάτι που πριν δεν ήταν εύκολο διότι υπήρχαν συνεχώς παρκαρισμένα αυτοκίνητα εκεί. Δημιουργήθηκε λοιπόν ένας ωραίος πεζόδρομος και ετοιμάζονται και κάποια παγκάκια. Γενικότερα προχωρούμε σε ενέργειες που αλλάζουν αισθητικά τον χώρο του λιμανιού αλλά και λειτουργικά, με τη δημιουργία μεγαλύτερου πεζόδρομου, ξύλινα παγκάκια, τον φωτισμό κλπ.»

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας