Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Στο απώτερο μέλλον η πιθανότητα να επαναλειτουργήσει η Σχολή της Αστυνομίας στη Σητεία

Ως πολύ θετικό και ενθαρρυντικό, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, τη διαπίστωση και στο Λασίθι, της πολύ στενής και καλής συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Ελληνική Αστυνομία,

κάτι που άκουσε να δηλώνουν και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γουλιδάκης και οι δήμαρχοι  Αντώνης Ζερβός, Θεοδόσιος Καλαντζάκης, Γιώργος Ζερβάκης και Γιάννης Στεφανάκης, με τους οποίους συναντήθηκε στον Άγιο Νικόλαο.

Μάλλον για το απώτερο, όχι και πάντως ορατό μέλλον, άφησε την πιθανότητα να επαναλειτουργήσει η Σχολή της Αστυνομίας στη Σητεία, που ζήτησε ο δήμαρχος Σητείας να εξετάσει το υπουργείο, μιας και τα κτίρια που τη φιλοξένησαν για πολλά χρόνια, παραμένουν κλειστά και αναξιοποίητα.

Ο αριθμός των αστυνομικών που κατατάσσονται είναι μικρός και από την κυβέρνηση έχει δοθεί προτεραιότητα στην διατήρηση της λειτουργίας των αστυνομικών σχολών στη Θράκη, για λόγους εθνικής ασφάλειας, τόνισε.

Το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο συνολικά για την αναμόρφωση και ποιοτική αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, είπε.

Θα εξετάσει, είπε, αν μπορεί στα κτίρια της πρώην Σχολής της Σητείας, να λειτουργήσει κάτι υπό μορφή περιοδικών μετεκπαιδεύσεων ή ειδικών σεμιναρίων, αλλά όλα αυτά απαιτούν προσεκτική μελέτη για να είναι και βιώσιμο το εγχείρημα, τόνισε.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας