Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Να επανέλθει η διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Σητείας, ζητά η Επιτροπή Υγείας

Η αναγκαιότητα διεκδίκησης της επαναφοράς της διοικητικής αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Σητείας συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Σητείας, υπό την προεδρία του κ. Νίκου Καραμανωλάκη όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ.

Το αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου να θυμίσουμε ότι αποτέλεσε ένα από τα κυρίαρχα αιτήματα δυναμικών κινητοποιήσεων που έγιναν στο παρελθόν οι οποίες μεταξύ άλλων – όπως η κάλυψη του Νοσοκομείου με καρδιολόγο – συμπεριελάμβαναν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Κρήτης, στο Ηράκλειο, στην Περιφέρεια. Το Πολυδύναμο Ιατρείο Μακρύ Γιαλού αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια θέμα συζήτησης στην ευρύτερη περιοχή δεδομένης της αναγκαιότητας του λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.

Με το νόμο 4052/2013 έγινε ενοποίηση των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου. Όπως τόνισε ο κ. Καραμανωλάκης, αιτιολογώντας την αναγκαιότητα αλλαγής των δεδομένων «είναι προφανές ότι η ενοποίηση με τα άλλα Νοσοκομεία του Νομού δεν έχει βοηθήσει το Νοσοκομείο της Σητείας. Η γραφειοκρατία δεν έχει μειωθεί, η λήψη κρίσιμων αποφάσεων έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο έδρας, δηλαδή του Αγίου Νικολάου. Όμως, η έκταση του Δήμου Σητείας είναι τεράστια και η γεωγραφική απόσταση από τον Άγιο Νικόλαο πολύ μεγάλη. Αυτό μεταφράζεται σε απίστευτη ταλαιπωρία για ασθενείς και συνοδούς λόγω των συχνών διακομιδών. Η μετακίνηση των ιατρών μεταξύ των διασυνδεομένων Νοσοκομείων γίνεται πάντα προς τον Άγιο Νικόλαο και ποτέ αντίστροφα.

Ο Δήμος Σητείας έχει χαρακτηριστεί με ΦΕΚ από το 1989 ως άγονη και προβληματική περιοχή λόγω όπως προαναφέρθηκε της μεγάλης έκτασης του – είναι ο Δήμος με τη μεγαλύτερη έκταση στην Κρήτη – αλλά και της μεγάλης απόστασης του στον Άγιο Νικόλαο. Το Νοσοκομείο Σητείας εξυπηρετεί ταυτόχρονα τα γειτονικά νησιά της Κάσου και της Καρπάθου.

Δεδομένων όλων αυτών, η Επιτροπή Υγείας αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την κυβέρνηση και ιδιαιτέρως από τον συντοπίτη μας Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, να ανακληθεί με τροπολογία η ενοποίηση του Νοσοκομείου μας με τα άλλα Νοσοκομεία του Νομού και να επανέλθει η διοικητική αυτοτέλεια του. Γνωρίζουμε όλοι ότι η νυν κυβέρνηση και ο κ. Πλακιωτάκης, ήταν πολέμιοι της μεταρρύθμισης των συνενώσεων της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ και ιδιαιτέρως της συνένωσης των Νοσοκομείων στο Νομό μας. Λόγω και γεωμορφολογικών ιδιαιτεροτήτων κι αυτό που μένει είναι να αποδείξουν τώρα του λόγου το αληθές.»

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας