Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Απαλλαγή τελών στις επιχειρήσεις του Δήμου Σητείας


Το Δημoτικό  Συμβούλιο Σητείας με την υπ’ αριθ. 33/2021 (ΑΔΑ: ΩΥΓΘΩ1Γ-5ΡΝ)  απόφασή του, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου και   συμμεριζόμενο την οικονομική δυσκολία στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Σητείας και διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους παραμένοντας κλειστές το διάστημα από 20/3/2020 μέχρι 31/12/2020 λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού covid-19,  αποφάσισε την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ποσοστό που θα προκύψει μετά από τον υπολογισμό τους.

Την απαλλαγή δικαιούνται οι επιχειρήσεις που δεν οφείλουν δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού μέχρι την  31/12/ 2020 στο Δήμο, τη ΔΕΗ ή άλλο πάροχο. Το ποσό που θα προκύψει από την απαλλαγή θα συμψηφίζεται με μελλοντικές απαιτήσεις δημοτικών τελών.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά  μέχρι την 7η Μαίου 2021 στη διεύθυνση της ειδικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ dt.govapp.gr ( σύνδεση με στοιχεία taxisnet της επιχείρησης επιλέγοντας «δημιουργία αίτησης-Δήμος Σητείας»  επισυνάπτοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά :

  1. Αντίγραφο λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ ή άλλου παρόχου) που θα αφορά το διάστημα μέχρι 31/12/2020 και θα αποδεικνύεται ότι είναι εξοφλημένος, προσκομίζοντας το αποδεικτικό εξόφλησης.
  2. Αποδεικτικά για το χρόνο διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης για το προαναφερθέν διάστημα (20/3-31/12/2020) – έντυπο δήλωσης αναστολής υποβληθείσα στο ΕΡΓΑΝΗ από το οποίο προκύπτει ο ΚΑΔ της επιχείρησης.
  3. Ε9 του ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται η επιχείρηση.
  4. Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986 του νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης από την οποία θα προκύπτουν τα χρονικά διαστήματα διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά δεν αναγράφονται όλα στην πλατφόρμα, θα πρέπει όμως υποχρεωτικά να επισυνάπτονται.

Η Πρ/νη Δ/νσης Οικον. Υπηρεσιών

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

 

 

Συνολικες προβολες σελιδας