Κυριακή 18 Απριλίου 2021

30 τόνοι ελαιολάδου πουλήθηκαν προς 3,13 το κιλό, ικανοποιητικό το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του Συνεταιρισμού Ζάκρου

Ιδιαίτερα ικανοποιητικό κρίνεται το αποτέλεσμα του διαγωνισμού  στον οποίο προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζάκρου σε ότι αφορά την πώληση ελαιολάδου. Τέσσερις ήταν οι προσφορές και η  τιμή που επετεύχθη ήταν αυτή των 3,13 ευρώ το κιλό για την  οξύτητα 3,8 γραμμές. Αφορά την πώληση  30 τόνων ελαιολάδου.

Ερωτηθείς σχετικά ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Βασίλης Κατσικαλάκης δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη «θεωρούμε ότι είναι πολύ καλή τιμή. Με βάση  τα φετινά δεδομένα που μέχρι τώρα οι τιμές ήταν καθηλωμένες, έχουμε  τώρα μία ανοδική τάση η οποία μακάρι  να συνεχιστεί.»

Σε ότι αφορά τον Συνεταιρισμό της Ζάκρου, έχει τη δυνατότητα να διαθέσει περίπου το ήμισυ της φετινής παραγωγής, δηλαδή ακόμα περίπου 150 τόνους ελαιολάδου.

«Δυστυχώς η άλλη μισή έχει πωληθεί διότι πρέπει να καλύπτουμε τις ανάγκες και των παραγωγών και τις δικές μας. Πόσο δε μετά τις τελευταίες δύσκολες χρονιές για τον αγροτικό κόσμο και εν μέσω πανδημίας εδώ κι ένα χρόνο, όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες. Και βέβαια οι τιμές δεν είναι κάτι που μπορούμε να προβλέψουμε διότι έχουμε δει κι άλλες χρονιές όπου κρατείται το λάδι ως τον Ιούνιο και δυστυχώς δεν υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι αν κρατηθεί  το λάδι μέχρι το καλοκαίρι, πάντα θα υπάρχει μία ανοδική πορεία. Αυτό όπως γνωρίζετε σχετίζεται με την αγορά και τη ζήτηση. Οπότε αναγκαζόμαστε να δίνουμε μικρές ποσότητες μετά τον Δεκέμβριο- Γενάρη σταδιακά  για να καλύπτουμε και τις ανάγκες των παραγωγών μας».

Στα  3,13 ευρώ το κιλό διαμορφώνεται η παρούσα τιμή για το  ελαιόλαδο – οξύτητα 3,8 γραμμών – της Ζάκρου  έπειτα από τον  τελευταίο διαγωνισμό. Στον προηγούμενο διαγωνισμό η τιμή ήταν 2,90 – 2,95 για την οξύτητα των τριών γραμμών.  Ελαιόλαδο  οξύτητας τριών γραμμών υπάρχει επίσης στον Συνεταιρισμό το οποίο όπως και συνολικά οι  αδιάθετες ποσότητες ελαιολάδου  θα διατεθούν σταδιακά.

Αξίζει  να αναφερθεί τέλος ότι ζητούμενο και στόχος  για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζάκρου είναι η πώληση μελλοντικά ενός μεγάλου μέρους της παραγωγής του,  ως τυποποιημένο ελαιόλαδο,  προς όφελος των παραγωγών, του τόπου και του ίδιου του προϊόντος το οποίο ως γνωστό είναι αρίστης ποιότητας.

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας