Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Απάντηση του Δημάρχου σε δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου κ. Πατεράκη σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου σε Αναπτυξιακό Οργανισμό


Παρά τις προσπάθειες και τις ανυπόστατες και φλύαρες δικαιολογίες, η ανευθυνότητα είναι συνυφασμένη με την μέχρι τώρα στάση του κ. Πατεράκη στα δημοτικά συμβούλια. Καταγγελίες στις Υπηρεσίες, προπαγάνδα και καταστροφική αντιπολίτευση είναι η καθημερινή του πρακτική.

Και επί του προκείμενου, καμία αναφορά στην αναγκαιότητα και χρησιμότητα της δημιουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού. Σαν παντογνώστης και ειδήμων, περί παντός επιστητού, ακυρώνει και τις γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων, που εγγράφως πιστοποιούν την αδυναμία μετεξέλιξης του ΟΑΣ σε Αναπτυξιακό Οργανισμό.

 Δυστυχώς ο Δήμος Σητείας, με απόλυτη ευθύνη της αντιπολίτευσης, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία ένταξης σε ένα αναπτυξιακό όχημα, όπως σοφά έπραξαν δεκάδες μέχρι τώρα δήμοι στην Κρήτη και εκατοντάδες ανά την Ελλάδα, που έχουν πολλά προβλήματα υποστελέχωσης και αδυναμία υποστήριξης πληθώρας αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων.

Η ευθύνη θα βαρύνει τη συνείδησή τους και έχει ήδη αποτυπωθεί στην κρίση των συνδημοτών. Η παρούσα δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα άσκησης των καθηκόντων της έχει δείξει τη διάθεση και πρόθεση για συναίνεση και συνεργασία.

Όποιος δεν διαθέτει το σθένος, την πολιτική ωριμότητα και την επίγνωση της ευθύνης που του αναλογεί, είναι προτιμότερο να παραμένει στο περιθώριο θεατής, παρά τροχοπέδη και βαρίδι των προσπαθειών για βελτίωση, ανάπτυξη και πρόοδο του Δήμου μας.

 

                                                                                          Ο Δήμαρχος Σητείας

                                                                                            Γιώργος Ζερβάκης

 

Συνολικες προβολες σελιδας