Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Γ. Κατσαράκης - Μπορούμε και πρέπει να εμβολιάσουμε όλους τους δημότες στην Σητεία

Πρόεδρος-Ιατρικού-Συλλόγου-Σητείας-Γιάννης-Κατσαράκης-21-1-2021-696x522

 

Στον μικρό αριθμό διαθεσιμότητας των εμβολίων της AstraZeneca, απέδωσε την απόφαση για εμβολιασμό όλων των  κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου σε εμβολιαστικό κέντρο του Αγίου Νικολάου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας, παιδίατρος στο νοσοκομείο της πόλης, Γιάννης Κατσαράκης.

Είναι ένα «τεχνικό θέμα», είπε μιλώντας στον Κώστα Γραμμενίδη και τον STYLE 100, εκφράζοντας την εκτίμηση του πως η απόφαση θα αλλάξει και το αίτημα που είχαν απευθύνει στο υπουργείο Υγείας και στην 7η ΥΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης, ο Ιατρικός Σύλλογος και το Νοσοκομείο για διεξαγωγή των εμβολιασμών στον τόπο κατοικίας , θα γίνει αποδεκτό.

Σαν εμβολιαστικά κέντρο έχουμε  την δυνατότητα να αναπτύξουμε ακόμα δυο εμβολιαστικά ιατρεία, πρωι και απόγευμα, ώστε  να καλύψουμε τις ανάγκες του πληθυσμού, σημείωσε  τονίζοντας πως η απόσταση και το γεγονός πως ήταν  (μέχρι σήμερα το απόγευμα ) κόκκινη περιοχή ο Αγιος Νικόλαος, λειτουργούν αποτρεπτικά σε εκείνους που θέλουν  να εμβολιαστούν.

«Αν θέλουν να αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη, το αίτημα θα γίνει δεκτό», είπε.

Ο  Γ. Κατσαράκης, εκτίμησε πως επιστροφή στην κανονικότητα θα έχουμε το καλοκαίρι και μετά, σημειώνοντας μαζί πως όσοι εμβολιάζονται πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις , μάσκα, απολύμανση χεριών) γιατί παραμένουν δυνητικά μεταφορείς του ιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, ο εμβολιασμός στο ιατρικό προσωπικό του Γ. Ν Σητείας ξεπερνά το 80%, λίγο πιο κάτω βρίσκεται το ποσοστό για το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό με αυξητική τάση. Ανάλογα στοιχεία ισχύουν και για τους ιδιώτες γιατρούς.

Τα μέτρα προστασίας , έχουν αλλάξει εντελώς την εικόνα των εποχικών ιώσεων, με τον κ. Κατσαράκη να μιλά για έναν από τους καλύτερους χειμώνες.

Απευθύνθηκε και στους αρνητές του εμβολιασμού, λέγοντας πως τα εμβόλια έχουν σώσει ζωές και εξαφανίσει ασθένειες. Ο κορονοϊός, είναι ένας άσχημος και επικίνδυνος ιός με καρδιαγγειακές επιπτώσεις, πρόσθεσε και είναι καλύτερο να τον προλαβαίνουμε παρά να νοσήσουμε.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας