Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Αυξημένη η προσέλευση στα φαρμακεία του ν. Λασιθίου για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών

 

Αυξημένη είναι η προσέλευση το τελευταίο χρονικό διάστημα των πολιτών που μεταβαίνουν στα φαρμακεία του Νομού Λασιθίου προκειμένου να προγραμματίσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό έναντι του covid 19.

Όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Καλδής, το ενδιαφέρον του κόσμου για να εμβολιαστεί είναι αυξημένο – και κυρίως τις τελευταίες ημέρες – σε σχέση με το πρώτο χρονικό διάστημα που ξεκίνησε η διαδικασία.

Αυτή την στιγμή η διαδικασία των ραντεβού εξελίσσεται και συμπεριλαμβάνει τις ηλικίες της ομάδας 80 και άνω.

Δεν υπάρχει ωστόσο επίσημη ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν τα ραντεβού και ο εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες από τα οποία επίσης καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον.

Σε ότι αφορά το ωράριο των φαρμακείων αξίζει να αναφερθεί ότι θα υπάρξουν εκ νέου αλλαγές σε επίπεδο Νομού βάσει των νέων δεδομένων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.

Δηλαδή στο Δήμο Αγίου Νικολάου παραμένει το ωράριο που ίσχυε τις προηγούμενες ημέρες – από τότε που ο Νομός Λασιθίου τέθηκε στο κόκκινο – και τα φαρμακεία θα εξακολουθήσουν να είναι ανοικτά από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα (συνεχόμενα), δεδομένου ότι από τις 6 το απόγευμα υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας. Ακολούθως το κοινό εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Για τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού που από το Σάββατο 6 το μήνα βρίσκονται σε επίπεδο επιτήρησης με την νέα ΚΥΑ, επανέρχεται το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων πρωί και απόγευμα – θα προηγηθεί σχετική εισήγηση του Συλλόγου στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για έγκριση – δηλαδή 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα έως 8 το βράδυ.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας