Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

«Ευχαριστίες στην ΚΟΜΥ Λασιθίου, Δήμο Σητείας- Θέλουμε σχολεία ανοικτά και ασφαλή


Ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας, « ο Μύσων», από την πρώτη στιγμή έχει αναδείξει την ανευθυνότητα και τις ελλείψεις του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων και τη διεξαγωγή rapid test, τα οποία οι εκπαιδευτικοί καλούνταν να τα κάνουν στο Γ.Ν. Aγίου Νικολάου. Με παρέμβαση προς τον Δήμο Σητείας κι έπειτα από την πρωτοβουλία του να παρέχει δωρεάν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς,  τα οποία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11/1/ 2021 στη Σητεία, θέλουμε να αποτείνουμε τις ευχαριστίες  μας στον Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις παρατάξεις που το απαρτίζουν, καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους, για τη στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Σητείας κ Ζερβάκη Γεώργιο,  τους Αντιδημάρχους, οι οποίοι όλη τη μέρα βρίσκονταν εκεί:  τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής προστασίας κ. ΑΪλαμάκη Γεώργιο , τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Αλάτσαρη Αρίστο και τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Μακρυνάκη Νικόλαο, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια.

Επίσης θέλουμε να αποτείνουμε ένα ευχαριστώ στην ΚΟΜΥ Λασιθίου, που με υπερβάλλοντα ζήλο, ακούραστα, μεθοδικά και με επαγγελματισμό, πραγματοποίησαν τη δράση. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η επόπτρια ιατρός ,κ. Καρπούζη Αθηνά.

Αναφορικά με το κρούσμα σε εκπαιδευτικό σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι στην πρώτη γραμμή, συνεπώς αποτελούν ομάδες αυξημένου κινδύνου. Ο συνάδελφος με δική του πρωτοβουλία έκανε τεστ την Παρασκευή κι ενεργώντας υπεύθυνα ενημέρωσε το σχολείο και όλους όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του. Η πρωτοβουλία των γονέων να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο λειτούργησε προληπτικά, συνεπώς  το όποιο αποτέλεσμα έχει μικρή έκταση και δεν προκαλεί έκπληξη σε μια περιοχή με αύξηση κρουσμάτων .  Ο Δήμος Σητείας , ο οποίος στάθηκε αρωγός στην προσφορά rapid test,  για ακόμα μια φορά θα καλύψει με δωρεάν μοριακά τεστ τους εκπαιδευτικούς της σχολικής  μονάδας και έχει γίνει απολύμανση του σχολείου, προκειμένου να ανοίξει με τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφάλειας.

Συνιστούμε συνεπώς ψυχραιμία, αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης και άμεση ενημέρωση. Είμαστε δίπλα στον συνάδελφό μας και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Η πράξη  ευθύνης του αποτελεί  παράδειγμα και λειτούργησε προληπτικά για όλους τους συναδέλφους του, τις οικογένειές τους και τους μαθητές του. Η οποιαδήποτε στοχοποίηση θα μας βρει απέναντι.

Για ακόμα μια φορά αποτείνουμε αίτημα στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια καθώς και στο αρμόδιο Υπουργείο, ότι είναι αναγκαιότητα να προσφέρουν περιοδική δωρεάν διεξαγωγή μοριακών τεστ σε εκπαιδευτικούς καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αποτελούν ομάδες αυξημένου κινδύνου. Δεν δύνανται οι εκπαιδευτικοί να καλύπτουν από την τσέπη τους κατά τακτά χρονικά διαστήματα τα κοστοβόρα μοριακά τεστ προκειμένου να κρατήσουν ασφαλείς τους συναδέλφους, τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Αυτό αποτελεί ευθύνη της πολιτείας και καλούμε  τους αρμόδιους άμεσα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                         Σαντιμπαντάκη Ελένη

Συνολικες προβολες σελιδας