Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Ταξίδεψαν για τις γιορτές, γύρισαν στην Ανατολική Κρήτη με κορωνοϊό

Ταξίδεψαν για τις γιορτές, γύρισαν στην Ανατολική Κρήτη με κορωνοϊόΝέα κρούσματα στο Λασίθι, την ώρα που συνεχίζονται οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος στον Δήμο Σητείας

Σε καθεστώς αυστηρότατων περιοριστικών μέτρων μπήκε ήδη από τις 6.00 σήμερα το πρωί και για 10 ημέρα η Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας στο Λασίθι, όπου παρουσιάζεται αυξημένο το ποσοστό θετικότητας στον κορωνοϊό. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα 15 θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στην διάρκεια των δειγματοληπτικών ελέγχων χθες, σήμερα τα rapid tests από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν, προκειμένου να διαπιστωθεί, όσο αυτό είναι δυνατό, το μέγεθος του προβλήματος. 

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretalive, νέο πονοκέφαλο στους αρμόδιους προκαλεί ο εντοπισμός τριών θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε άλλη περιοχή του Λασιθίου. Πρόκειται για μέλη οικογένειας που είχαν ταξιδέψει στη διάρκεια των γιορτών στην Δυτική Μακεδονία και σε περιοχή με αυξημένο αριθμό μολύνσεων. 
Κατά την επιστροφή τους στην Κρήτη, διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης των εδώ επαφών τους.

Να σημειωθεί ότι θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν άτομα που συναναστράφηκαν στο ταξίδι τους στην Βόρεια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων κι ένα δίχρονο παιδί.

Σε ισχύ τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στο Παλαίκαστρο

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην Τοπική Κοινότητα Παλαικάστρου του Δήμου Σητείας είναι:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως, με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών και λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ).

Επίσης, η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Κρήτης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης,  για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί

Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων.




Φωτογραφία EUROKINISSI

 
Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας