Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Καθαριότητα και απολυμάνσεις στην περιοχή του Παλαικάστρου

 

«Καθημερινή είναι η δράση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σητείας στην περιοχή του Παλαικάστρου, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των κρουσμάτων κορονοϊού και μέχρι σήμερα,

στην κατεύθυνση συνεχούς καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων στην περιοχή», ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η αρμόδια για την Υπηρεσία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Ελένη Πλατανάκη.

«Από την πρώτη στιγμή»,συνέχισε, «βρεθήκαμε στο πλευρό της Κοινότητας Παλαικάστρου. Σε συνεργασία με τα μέλη της και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Νίκο Χατζηδάκη, αλλά και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της περιοχής κ. Γιώργο Αϊλαμάκη, ξεκίνησε η απολύμανση και η καθαριότητα στους κάδους απορριμμάτων, συμβατών και ανακύκλωσης.

Να αναφερθεί ότι η αποκομιδή της ανακύκλωσης δε γίνεται το διάστημα ισχύος του αυστηρού lockdown στο Παλαίκαστρο λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου και κατόπιν απόφασης με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας κ. Ψυλινάκη. Αντίθετα γίνεται η αποκομιδή των συμβατών απορριμμάτων. Επίσης καθημερινά γίνονται απολυμάνσεις, και στο απορριμματοφόρο του Δήμου και στα οχήματα που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους.

«Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι καθαριότητας του Παλαικάστρου εργάζονται μόνο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, δεν μετακινούνται σε άλλες, ούτε συνωστίζονται με άλλους εργαζόμενους, κάτι που ισχύει όσο διαρκεί το lockdown στην περιοχή. Εννοείται ότι έχουν ελεγχθεί και υποβληθεί σε rapid test covid, των οποίων τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

Επίσης απολυμάνσεις έχουν γίνει σε κοινόχρηστους χώρους, στην εκκλησία, στο σχολείο, γίνονται σε πεζοδρόμια, στον χώρο που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες τα rapid test. Και βέβαια θα συνεχίσουν να γίνονται όπου χρειάζεται.

Έχουμε την συνδρομή του Δήμου σε απολυμαντικά -χρησιμοποιήθηκαν μεγάλες ποσότητες, της ΜΑΔΕΣ, φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου αλλά και μεμονωμένων πολιτών και τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την συμβολή τους», συμπλήρωσε.

«Η δράση της Υπηρεσίας συνεχίζεται θα συνεχιστεί και ακολούθως και για λόγους πρακτικούς, αλλά και ψυχολογικούς για τους πολίτες προκειμένου να δημιουργείται η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Επιπρόσθετα καθημερινή είναι η διαδικασία πλυσίματος απορριμματοφόρων του Δήμου, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες προγραμματίζεται το πλύσιμο των κάδων -με το όχημα που διαθέτει πλυντήριο κάδων- του Δήμου Σητείας καθώς και το πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Σητείας κι όπου αλλού χρειαστεί.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε συμβάλλοντας στην διαχείριση αυτής της δύσκολης κατάστασης. Η Υπηρεσία Καθαριότητας προσπαθεί να είναι όσο μπορεί δίπλα στον πολίτη.

Τέλος, στις προτεραιότητες της Υπηρεσίας είναι άμεσα, εκ νέου η διεξαγωγή τεστ σε όλους τους εργαζόμενούς της», κατέληξε η κ. Πλατανάκη.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας