Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Μ. Συντυχάκης :Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων Παλαικάστρου και Σητείας (ΒΙΝΤΕΟ)

DSC03507«Πίσω από τις μάσκες υπάρχουν φωνές και η αγωνιστική διεκδίκηση δεν κάνει ποτέ διάλειμμα», είπε σήμερα από τη Σητεία ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης που μαζί με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Σητεία και δημοτικό σύμβουλο Σίμο Συμεωνίδη επισκέφτηκε το Παλαίκαστρο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νίκο Χατζηδάκη. 

Στην Σητεία, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη, αντιδημάρχους και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ.

Το ΚΚΕ έχει σχηματίσει μια συνολική εικόνα για την κατάσταση και τους χειρισμούς για την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή, κι αυτή η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή

Αντιθέτως, όπως είπε ο Σίμος Συμεωνίδης στην εισαγωγική  του τοποθέτηση στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο βουλευτής, επιβεβαιώθηκε και πάλι,  μέσα από τις σημερινές επαφές, η εγκατάλειψη της κυβέρνησης και των αρμόδιων φορέων.

Όπως είπε, τα πράγματα στην περιοχή  δεν έχουν βελτιωθεί, η εικόνα που δίνει και η μέτρηση των λυμάτων είναι πως το ιικο φορτίο παραμένει ψηλό, παρόλα αυτά, υπάρχει τεράστιο έλλειμμα σε πρωτοβουλίες,  κι ό τι γίνεται, όπως για παράδειγμα η παροχή ψυχολογικής-συμβουλευτικής στήριξης στους κατοίκους εξ αποστάσεως ή η διενέργεια ακόμα διακοσίων τεστ, αύριο,  στο Παλαίκαστρο, γίνεται μετά από πίεση και αγώνες. «Αυτός είναι ο δρόμος και αυτό πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε, καλώντας φορείς, σωματεία και κατοίκους σε ανυποχώρητο αγώνα.

 

DSC03498

«Χρειάζονται άμεσα και ακαριαία μέτρα»

 

 

Άμεσα και ακαριαία μέτρα ζήτησε από τη  κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς ο Μανώλης Συντυχάκης εκτιμώντας,  μετά τις συναντήσεις του και την  ενημέρωση που είχε για το τι δείχνει η μέτρηση των λυμάτων, πως η πανδημία είναι σε εξέλιξη στη  περιοχή.

Χαρακτηρίζοντας απολύτως δίκαια τα αιτήματα της Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων του Παλαικάστρου, τόνισε το θέμα δεν αφορά μόνο τη  κοινότητα αλλά την ευρύτερη περιοχή της Σητείας, και τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, είναι ημίμετρα που «δεν αντιμετωπίζουν  το πρόβλημα στην ρίζα του», ζητώντας , έστω και την ύστατη στιγμή, όπως  είπε, να υπάρξουν αποφάσεις για μαζικά τεστ και θωράκιση του συστήματος υγείας, σταθερό ιατρικό-νοσηλευτικό κλιμάκιο στο Παλαίκαστρο  Δείχνοντας και προς την πλευρά της 7ης ΥΠΕ, τόνισε πως πρέπει άμεσα να γίνει η πλήρωση των οργανικών θέσεων του  νοσοκομείου Σητείας, αλλά και των υπόλοιπων νοσοκομείων της  περιφερειακής ενότητας.

Είναι υποχρέωση της πολιτείας να καλύψει το σύνολο των αιτημάτων των κατοίκων, είπε ο Μ.  Συντυχάκης, δηλώνοντας τη στήριξη του ΚΚΕ στην Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων , κάνοντας ειδική αναφορά στον πρόεδρο της κοινότητας Νίκο Χατζηδάκη. Είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, είπε και «Είναι μεγάλη υπόθεση οι εκλεγμένοι της αυτοδιοίκησης να  μπαίνουν μπροστά».

 

 

 

«Το αύριο είναι ακόμα πιο δύσκολο»

 

 

 

Ο Μανώλης Συντυχάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αδιαφόρησε να πάρει μέτρα και να θωρακίσει το σύστημα υγείας αμέσως μετά την πρώτη εμφάνιση, το πρώτο κύμα κορονοιού, ενώ το ίδιο έπραξε και για την παιδεία, όπου δεν προέβη σε προσλήψεις εκπαιδευτικών,  ούτε σε δημιουργία νέων αιθουσών στα σχολεία  για να  μπορούν να λειτουργούν ολιγομελή τμήματα. Αντιθέτως, διέθεσε χρήματα  για την απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων, την  ίδια ώρα που καλείται ο πολίτης να ζήσει με το πενιχρό επίδομα ανεργίας η το επίδομα ειδικού σκοπού .

Αναφέρθηκε στο εμβόλιο  λέγοντας πως είναι εγκληματικό  να εναποθέτει σε αυτό τις ελπίδες της η κυβέρνηση και άσκησε κριτική στον τρόπο που με τον οποίο στελεχώνονται τα εμβολιαστικά κέντρα, με την απόσπαση, δηλαδή, προσωπικού από τα νοσοκομεία, που με αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνονται.

Κριτική άσκησε και στην αξιωματική  αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ και στην τοποθέτηση Τσίπρα,   πως βάζουμε πλάτη τώρα, θα λογαριαστούμε μετά. Είναι σαν να δίνει άφεση αμαρτιών στην κυβέρνηση,  είπε.

Εξέφρασε τη  αγωνία του για τους εργαζόμενους  και τις μικρές επιχειρήσεις . Όπως είπε, «η χρεοκοπία για τους μικρούς γίνεται πάρτι για τους μεγάλους».

Η κυβέρνηση λειτουργεί και στη  περίπτωση της πανδημίας με γνώμονα να ικανοποιήσει τα μεγάλα συμφέροντα, είπε ο  βουλευτής του ΚΚΕ, και μπροστά σε αυτήν την κατάσταση που περιέγραψε , εξέφρασε την ανησυχία του για το πως θα αντιμετωπίσει η χώρα το 3ο κύμα  της πανδημίας. «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας», είπε.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Πηγή : Style 100Fm

 

Συνολικες προβολες σελιδας