Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Νέα επικοινωνία Συμεωνίδη-Ζερβάκη για τα κρούσματα στο Παλαίκαστρο

https://www.cretalive.gr/sites/default/files/styles/article_image_769x432/public/2020-12/covid-unsplash.jpg?itok=j6-hDhZ8Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ μετέφερε στον Δήμαρχο την έντονη ανησυχία που υπάρχει σε όλο τον Δήμο Σητείας

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα, 6 Ιανουαρίου 2021, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας Σίμος Συμεωνίδης με τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις μετά και τα αποτελέσματα της 1η μέρας από τα rapid test και την απόφαση της ΓΓΠΠ για περιορισμούς στις μετακινήσεις στην ΤΚ Παλαικάστρου. 

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ μετέφερε στον Δήμαρχο την έντονη ανησυχία που υπάρχει σε όλο τον Δήμο Σητείας και που βεβαίως είναι αυξημένη στην Δημοτική Ενότητα Ιτάνου όπως και κάποια μέτρα που πρέπει άμεσα να απαιτηθούν. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Επειδή το Παλαίκαστρο επί της ουσίας είναι «προάστιο» της πόλης της Σητείας είναι απαραίτητο να υπάρξει πίεση ώστε να πραγματοποιηθούν μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό του Δήμου Σητείας και να μην περιοριστεί μόνο στο Παλαίκαστρο. Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν οι κινήσεις όσο πιο γρήγορα και συντονισμένα επειδή είναι μία κατάσταση πρωτόγνωρη όχι μόνο για τον Δήμο Σητείας αλλά για όλη την Κρήτη που πρώτη φορά στην περίοδο της πανδημίας αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο. Δεν είναι θετικό ότι χρειάζονται δύο μέρες για να γίνουν όλα κ όλα 250 τεστ ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν προτάσεις από αρμόδια χείλη να μην γίνουν τεστ σε όλο τον πληθυσμό και μάλιστα σε συγγενείς διαγνωσμένων από την 1η μέρα θετικών κρουσμάτων που αυτό σημαίνει ότι πιθανά υγιείς πολίτες θα είναι στο ίδιο σπίτι με θετικά κρούσματα. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι περιορίζονται τα «μέτρα», ανεπαρκή κατά τη γνώμη μας, μόνο στην τοπική κοινότητα, αφήνουν απροστάτευτο μεγάλο μέρος του Δήμου ενώ ταυτόχρονα καλλιεργείται και ένα αδικαιολόγητος καθησυχασμός. Για αυτούς του λόγους είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας με συμμετοχή εκπροσώπων του ΕΟΔΥ, της 7ης ΥΠΕ και της ΓΓΠΠ ώστε να υπάρξει ενημέρωση του Σητειακού Λαού για τα μέτρα αντιμετώπισης που εφαρμόζονται, τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος και ταυτόχρονα ο Δήμος Σητείας να συμβάλλει στο κομμάτι ευθύνης που του αναλογεί»

Ο δήμαρχος Σητείας Γ.Ζερβάκης δεσμεύτηκε στον Σ.Συμεωνίδη ότι θα καλέσει δημοτικό συμβούλιο τις επόμενες μέρες και θα φροντίσει να καλεστούν και εκπρόσωποι από τον ΕΟΔΥ, την 7η ΥΠΕ και τη ΓΓΠΠ.

 

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας