Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

13 θετικά κρούσματα κορονοϊού στο Παλαίκαστρο ανέδειξαν τα σημερινά τεστ

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διεξαγωγής test covid στους κατοίκους της περιοχής του Παλαικάστρου, από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, έπειτα από την εμφάνιση κρουσμάτων στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Διεξήχθησαν 170 τέστ από τα οποία 13 ήταν θετικά, και 4 μοριακά τεστ για τα οποία αναμένουμε τα αποτελέσματα.

Η διαδικασία που θα συνεχιστεί και αύριο πραγματοποιήθηκε στον χώρο έξω από το κοινοτικό κατάστημα και η προσέλευση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Μάλιστα για την αυριανή διαδικασία έχουν ήδη εγγραφεί 200 άτομα. Στόχος άλλωστε είναι να υποβληθεί σε τεστ συνολικά ο πληθυσμός του χωριού.

Επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου είναι η γενική ιατρός, Αθηνά Καρπούζη. Η γιατρός εμφανίστηκε ιδιαίτερα θορυβημένη για το γεγονός ότι ενώ ο κόσμος δείχνει να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που υπάρχει, δυστυχώς δεν δείχνει την απαιτούμενη προσοχή. “Η ατομική ευθύνη είναι κάτι το οποίο πρέπει όλοι να λάβουμε πολύ σοβαρά”, υπογράμμισε.

Από το δήμο Σητειας είχε εκδοθεί το μεσημέρι της Τρίτης το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με την εξέλιξη των κρουσμάτων κορονωϊού στο Δήμο:

– η επικοινωνία με το Νοσοκομείο Σητείας είναι συνεχής για την έκβαση της υγείας των ήδη νοσηλευόμενων και η κατάσταση της υγείας τους είναι αρκετά καλή.

– το Υπουργείο Υγείας ενημερώνεται on line για την πορεία της δειγματοληψίας και ως εκ τούτου θα έχουμε άμεση ενημέρωση για τα όποια μέτρα επιβάλλεται να εφαρμοστούν.

– Γίνεται συνέχεια ενημέρωση καθώς και συστάσεις στους κατοίκους της περιοχής για απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας.

– Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για διασπορά του ιού πέραν της συγκεκριμένης περιοχής.

– Παρακαλούμε τους πολίτες να ενημερώνονται μόνο από έγκυρες και υπεύθυνες πηγές και να τηρούν καθολικά τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας