Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Μείωση της παραβατικότητας στην περιοχή της Σητείας

 

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Γιώργος Μάλιος σε δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ αναφέρθηκε στην παραβατικότητα στην περιοχή της Σητείας.

Σε σχέση με το περυσινό έτος -αν και η σύγκριση είναι δύσκολη, δεδομένων των διαφορετικών συνθηκών λόγω της πανδημίας- μείωση καταγράφεται φέτος στα περιστατικά. Συγκεκριμένα ο αριθμός των κλοπών και ληστειών στην περιφέρεια του Δήμου Σητείας είναι μειωμένος. Το ίδιο ισχύει και για τα τροχαία ατυχήματα, αν και δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών είναι ίδιος, ένας το 2019 και ένας το 2020.

«Η μείωση των τροχαίων οφείλεται και στην διενέργεια ελέγχων από την πλευρά μας, αλλά και στη μη λειτουργία των καταστημάτων και γενικότερα της επιβολής του περιορισμού κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας. Δηλαδή η τρέχουσα δεν είναι μία χρονιά που είναι εύκολη η διεξαγωγή κάποιων ασφαλών συμπερασμάτων ως προς την κυκλοφοριακή αγωγή, είναι μία ιδιαίτερη χρονιά γενικότερα.

Στο κομμάτι των ναρκωτικών, υπήρξε μία σοβαρή δραστηριότητα από την πλευρά του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας και σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Αστυνομικών Επιχειρήσεων. «Υπήρξαν σημαντικές υποθέσεις φέτος που είχαμε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφίες για διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης υποθέσεις με μικροποσότητες για κατοχή», εξήγησε.

«Στο χώρο καταστημάτων τα οποία φέτος για περίπου πέντε μήνες ήταν και είναι κλειστά, δεν καταγράφεται ιδιαίτερη παραβατικότητα, πλην δύο σφραγίσεων και την επιβολή προστίμου, τον Αύγουστο.

Η κίνηση αυτού του χρονικού διαστήματος είναι μειωμένη και ουσιαστικά η κινητικότητα, οι μετακινήσεις πολιτών, σχετίζονται με την ελαιοσυγκομιδή, που είναι σε εξέλιξη.

Συνολικά σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία, λόγω covid,από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα, καταγράφονται χαμηλά ποσοστά παραβατικότητας στην περιοχή, παρά τους συνεχείς ελέγχους που διενεργούνται, γεγονός που οφείλεται στην συμμόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών», πρόσθεσε.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας