Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟ 3ΗΜΕΡΟ Β2Β WORK SHOP ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

 

Το  Γεωπάρκο της Σητείας, με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ, συμμετείχε στο Virtual  Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού μέσω της πλατφόρμας Greek Alternatively Tourism, στις 8, 9 και 10  Δεκεμβρίου 2020 στη Πολωνία.

Στο πλαίσιο  του τριήμερου διαδικτυακού Β2Β Workshop, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων του Γεωπάρκου της Σητείας και τουριστικών γραφείων της περιοχής, με τουριστικά γραφεία της Πολωνίας.

Σε όλα τα παραπάνω γραφεία δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες για το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας, και έγινε παρουσίαση οργανωμένων τουριστικών πακέτων και πακέτων εκδρομών εναλλακτικού τουρισμού στην ανατολική Κρήτη.

Αυτό που παρατηρήθηκε, είναι ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρων από την τουριστική αγορά της Πολωνίας για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, σε αντίθεση με την συμμετοχή μας στο αντίστοιχο  Workshop του Βελγίου.

Ήταν κάτι που αναμέναμε, γνωρίζοντας ότι αγορές όπως η Πολωνική, στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς τον μαζικό τουρισμό και δεν είναι ακόμα ενήμερες και έτοιμες για να γνωρίσουν και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Tο Γεωπάρκο της Σητείας εκπροσωπήθηκε από την κα  Ελευθερία Κουμεντάκη και το κ. Γιώργο Μπελιμπασάκη τουριστικό πράκτορα  και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Γεωπάρκου.

Συνολικες προβολες σελιδας