Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Αλ. Αλεξάκης: “Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια για τηλεεκπαίδευση στην περιοχή της Σητείας”

 

Δεν ξεκίνησε ομαλά  η τηλεκπαίδευση ούτε στην περιοχή του Δήμου Σητείας. Όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας κ. Αλέξανδρος Αλεξάκης, η χθεσινή πρώτη ημέρα  χαρακτηρίζεται ως αποτυχημένη προσπάθεια αφού μεταξύ άλλων έπεσε στις 3.45 το σύστημα!

Αλλά και μέχρι τότε δεν είχε τη δυνατότητα το σύνολο των μαθητών να συνδεθούν κι ως εκ τούτου για κάποιο χρονικό  διάστημα, παρακολουθούσε μαθήματα  κάποιο ποσοστό του μαθητικού δυναμικού της περιοχής, όχι όμως  σίγουρα στο σύνολο του.

Εν τω μεταξύ  αρκετοί είναι οι γονείς που έχουν επικοινωνήσει ήδη με τον Σύλλογο εκφράζοντας την αγωνία τους για το τι μέλει γενέσθαι αφού δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται τα παιδιά για να παρακολουθήσουν μαθήματα και να συμμετέχουν στην ψηφιακή τάξη. Δεν  υπάρχει ο επαρκής αριθμός συσκευών (Η/Υ, ταμπλετ) για να καλυφθούν τα δύο ή και τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, εκ των οποίων άλλα στο Δημοτικό άλλα στο Νηπιαγωγείο.

Δεν λειτούργησε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση χθες στην περιοχή του Δήμου Σητείας  και η αγωνία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων είναι έκδηλη και για την συνέχεια.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας