Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούν από σήμερα οι οδοντίατροι στο νομό Λασιθίου

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/odontiatroi-odontiatros-iatreio_radiolasithi-750x375.jpgΝέα δεδομένα θα ισχύουν από σήμερα στα ιδιωτικά οδοντιατρεία του νομού Λασιθίου μετά από την απόφαση που πήρε την περασμένη Παρασκευή ο Οδοντιατρικός Σύλλογος του νομού.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Κλώντζας, το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα, τα ιατρεία να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους και οι οδοντίατροι να εξυπηρετούν μόνο τα έκτακτα και σοβαρά περιστατικά κατόπιν τηλεφωνικής ή άλλης συνεννόησης των ασθενών με τον προσωπικό τους οδοντίατρο. Έτσι οι οδοντίατροι δεν θα σταματήσουν να εργάζονται, αλλά αν για παράδειγμα κάποιος θέλει να κάνει απλά μια λεύκανση, καλό θα είναι να περιμένει, υπογράμμισε ο κ. Κλώντζας.

Η απόφαση όπως είπε ο κ. Κλώντζας πάρθηκε με σκοπό την γενικότερη προστασία του κοινωνικού συνόλου, όπως και των γιατρών και των οικογενειών τους, αφού πλέον έχει γίνει ξεκάθαρο πως και στο νομό Λασιθίου ο κορωνοϊός κυκλοφορεί ευρέως.

Τα οδοντιατρεία όπως τόνισε ο κ. Κλώντζας θεωρούνται ως τα ασφαλέστερα ιατρεία αφού οι οδοντίατροι πάντα χρησιμοποιούσαν μάσκες και γάντια, παρόλα αυτά τα μέλη του Συλλόγου αποφάσισαν να συμβάλλουν στην γενικότερη κατάσταση πρόληψης και να βάλουν σε δεύτερη μοίρα τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Η απόφαση που πάρθηκε, όπως είπε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, αν και βρίσκει τους περισσότερους οδοντιάτρους σύμφωνους, δεν είναι δεσμευτική για κανένα, γίνεται όμως με σκοπό να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προσοχή από όλους με τη συγκεκριμένη αλλαγή που προτείνεται να γίνει στη λειτουργία των ιατρείων.

Παρόμοια συνεδρίαση όπως είπε, έγινε και την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, όπου τότε το ΔΣ αποφάσισε να μην αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των ιατρείων, όμως τα νέα δεδομένα της πανδημίας έκανε τους οδοντιάτρους να ξανασκεφτούν την κατάσταση και να αλλάξουν την απόφασή τους.

 

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας