Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Νίκος Κουρουπάκης - Η Περιφέρεια ολιγωρεί, η δημοτική αρχή δεν διεκδικεί (βιντεο)

 

Τις κεντρικές ευθύνες της Περιφέρειας Κρήτης για την ένδεια έργων στο Λασίθι, με πρώτο παράδειγμα τον εξοστρακισμό της Σητείας από τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, ανέδειξε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Νίκος Κουρουπάκης, μιλώντας στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη.


Το μόνο που δεν έκανε ο πρώην δήμαρχος ήταν να χαϊδέψει αυτιά, κι έτσι επιμέρισε αναλογικά τα βάρη των αποφάσεων και την έλλειψη οράματος, ´όπως είπε, στην δημοτική αρχή και προσωπικά στον δήμαρχο, Γιώργο Ζερβάκη, μια που η κυβέρνηση της ΝΔ, έφερε ένα δημαρχοκεντρικό και με έλλειμμα στην δημοκρατική λειτουργία , σύστημα στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο Νίκος Κουρουπάκης, με συγκεκριμένες αναφορές στην δημαρχιακή του θητεία και εμπειρία, επέρριψε όμως και στην τοπική κοινωνία το μέρος της ευθύνης που της αναλογεί για παλινωδίες στον σχεδιασμό και στις πολλές , διαφορετικές απόψεις, προσωποκεντρικές οι περισσότερες και ίσως ακόμα και με κίνητρα όχι απολύτως αθώα, που έχουν διατυπωθεί διαχρονικά για τους οδικούς άξονες , επιφέροντας καθυστερήσεις και προσκόμματα.
Η ολιγωρία της Περιφέρειας 

Στην Περιφέρεια αρέσει να ακολουθεί Πολιτική τέτοια που να φέρνει ψήφους, για να επανεκλεγεί, με πελατειακές σχέσεις, είπε ο Νίκος Κουρουπάκης, μιλώντας για κολλυβοποίηση” πιστώσεων με διαμερισμό ποσών, ´ώστε να δημιουργηθεί μια στρατιά χειροκροτητών, χωρίς όμως να υπάρχει μια οργανωμένη και στηριγμένη σε επιχειρήματα διεκδίκηση. Ο καθένας καταλαβαίνει πως υπάρχουν σκοπιμότητες,  κομματικές ταυτότητες, η λογική του να μην σπάσουμε αυγά, είπε ο Νίκος Κουρουπάκης που καταλόγισε συνολικά έλλειψη δράσεων της Περιφέρειας στην περιοχή της Σητείας.
“Χρειάζεται διαμόρφωση οράματος από την δημοτική αρχή”

 

 

Κοντά και δίπλα, στην Περιφέρεια,, ο Νίκος Κουρουπάκης έδειξε την πλευρά της δημοτικής αρχής που δεν παρουσιάζει σχέδιο αναπτυξιακής Πολιτικής και δεν εμφανίζεται διεκδικητική απέναντι σε όλους όσους μπορούν να τρέξουν τα πράγματα και να πάρουν αποφάσεις.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης “Επιστροφή Στο Μέλλον”,, χρειάζεται η διαμόρφωση ενός οράματος για την ανάπτυξη στην περιοχή.  Οπως  είπε, ο δήμος δεν είναι μόνο αθλητισμός ή πολιτιστικές εκδηλώσεις, που μεμονωμένα μπορούν να είναι εντάξει, αλλά, “το σύνολο δεν πάει καλά”. Χρειάζονται υποδομές, να τρέξει η υλοποίηση του σχεδίου πόλης, να γίνουν επενδύσεις κλπ. Και όχι να μένουν στα συρτάρια.
Σημείωσε πάντως πως έχει πληροφορηθεί πως η νυν δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να τρέξει σχεδιασμούς που αφορούν τις παραλιακές ζώνες, τα χωριά, την πόλη, “όμως”, όπως είπε, “δεν παύει να έχουμε χάσει το τρένο και τώρα οι ρυθμοί πρέπει να είναι πολύ γρήγοροι”.
Στην δεκαετία του 90 είχαμε ένα όραμα, να γίνει το αεροδρόμιο, να γίνει ο βιολογικός, είπε ο Ν. Κουρουπάκης. Η δημοτική αρχή, τότε, τα διεκδίκησε οργανωμένα, με επιχειρήματα, πρόσθεσε.
Μια αναφορά έκανε και στην δημαρχιακή οχταετία του Θοδωρή Πατεράκη, όταν έφτασε η κουβέντα στο θέμα “Εγώ έχω κρίνει ως απαράδεκτη αυτήν την οχταετία”, είπε, “άλλωστε οι πολίτες το ξέρουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαστε με αυτό. Ηταν μια πραγματικά κακή περίοδος”.
“Να δούμε την συμφωνία Ζερβάκη-Καραμανωλάκη”
Ο Νίκος Κουρουπάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στην λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και στις εντάσεις που δημιουργούνται   στις συνεδριάσεις, για να φτάσει στο θέμα των δυο αντιδημάρχων που προέρχονται από την παράταξη Καραμανωλάκη, τους οποίος και κάλεσε ο τελευταίος ως αρχηγός της παράταξης με την οποία εκλέχτηκαν να παρετηθούν. Κάτι που δεν έγινε αφού και ο Γ. Παπαδάκης και ο Γ. Αιλαμάκης παραμένουν στην θέση τους. Ο Νίκος Κουρουπάκης μίλησε για ένα πολύ σοβαρό θέμα, που έχει να κάνει με την δημοκρατική αντιπροσώπευση , κάνοντας λόγο για εξαπάτηση των ψηφοφόρων, ενώ κάλεσε τον δήμαρχο να πάρει πρωτοβουλία για την αποκατάστασης της τάξης.
Ο Νίκος Κουρουπάκης, διερωτήθηκε γιατί δεν δίνεται στην δημοσιότητα η συμφωνία που είχαν κάνει ο Γιώργος Ζερβάκης με τον Νίκο Καραμανωλάκη για να δει ο καθένας αν πράγματι δεν τηρήθηκαν πράγματα από την πλευρά του δημάρχου ή αν υπήρχαν ουτοπικές αξιώσεις από την πλευρά Καραμανωλάκη. “Να δούμε τι είναι αυτό που συμφώνησαν για την τετραετία”, είπε.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Πηγή : Style100 Fm

Συνολικες προβολες σελιδας