Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Σε καλό επίπεδο πλέον το ΕΚΑΒ Σητείας με πλήρη λειτουργία επί 24ώρου βάσεως

 

Σε ένα καλό επίπεδο βρίσκεται πλέον ο Τομέας Σητείας του ΕΚΑΒ, στελεχωμένος με 15 Διασώστες, με πλήρη λειτουργία επί 24ώρου βάσεως και με κάλυψη με διπλό ασθενοφόρο στις περισσότερες βάρδιες εβδομαδιαίως.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο Τομέας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα καθημερινά προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες της περιοχής και να καλύψει τα όποια περιστατικά προκύπτουν αλλά και την διαμορφούμενη κατάσταση λόγω covid στο πλαίσιο της πανδημίας που ζούμε.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Υπεύθυνος του Τομέα της Σητείας κ. Ηλίας Ξυπόλιτος σημείωσε αρχικά – με αφορμή και την ολοκλήρωση της τουριστικής σαιζόν – ότι ο Τομέας ανταπεξήλθε πλήρως στα καθήκοντα και τα περιστατικά της θερινής περιόδου. Φέτος υπήρξε ένας αυξημένος όγκος περιστατικών κυρίως την περίοδο του Αυγούστου, ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Ξυπόλιτος, ήταν μειωμένος σε σχέση με πέρυσι που η τουριστική κίνηση ήταν μεγαλύτερη. «Η Υπηρεσία ήταν πλήρως στελεχωμένη κάτι που βοήθησε να ανταπεξέλθει πλήρως στον όγκο των περιστατικών».

Βέβαια φέτος στο επίκεντρο ήταν και είναι ο κορονοϊός κάτι που σημαίνει ότι ο Τομέας ήταν και είναι σε διαρκή αυξημένη επιφυλακή.

Ο Τομέας ΕΚΑΒ Σητείας διαχειρίστηκε στην διάρκεια της περιόδου αλλά και πριν από λίγες μέρες την μεταφορά περιστατικών covid επιβεβαιωμένων (Παλαίκαστρο, μετανάστες και Σητεία πρόσφατα) με την απόλυτη τήρηση των όσων προβλέπονται. Εξάλλου όπως ανέφερε ο κ. Ξυπόλιτος, δεδομένου ότι υπάρχει επιδημιολογική φόρτιση σε πολλές περιοχές , περιστατικά – εμπύρετα, με δύσπνοια, κόπωση κλπ – θεωρούνται από την υπηρεσία ως ‘’υποψήφια‘’ και αντιμετωπίζονται και αυτά με ένα σχετικό πρωτόκολλο.  «Δηλαδή τα πληρώματα δεν πάνε ‘’ανυποψίαστα ‘’ σε τέτοια περιστατικά. Υπάρχει μία αυξημένη επαγρύπνηση», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι ο Τομέας είναι στελεχωμένος και διαθέτει επάρκεια εξοπλισμού – εφοδιάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την Υπηρεσία – για την αντιμετώπιση περιστατικών.

Επίσης σημαντικό είναι ότι ο Τομέας διαθέτει τρίτο εφεδρικό ασθενοφόρο το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την μεταφορά των covid περιστατικών, οπότε μειώνεται ο κίνδυνος μολύνσεων σε πληρώματα κι ασθενείς καθώς απολυμαίνεται και παραμένει σε αδράνεια μέχρι να ξαναχρησιμοποιηθεί. «Δεν χρησιμοποιείται δηλαδή στα καθημερινά περιστατικά, οπότε υπάρχει ασφάλεια».

Το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας είχε το συμβάν με τους μετανάστες. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Ξυπόλιτος, αντιμετωπίστηκε πλήρως από τον Τομέα της Σητείας ο οποίος διέθεσε δύο ασθενοφόρα στην νυχτερινή βάρδια ενώ και στην συνέχεια υπήρξε κατάλληλη διαχείριση της κατάστασης.

Πέραν όσων προαναφέρθηκαν, η περιοχή της Σητείας σε βρίσκεται σε ένα καλό, χαμηλό δηλαδή, επίπεδο σε ότι αφορά τα κρούσματα κορωνοιού. Χρειάζεται όμως προσοχή από όλους, για να παραμείνει η κατάσταση ήρεμη κι ασφαλής η περιοχή.

Στο πλαίσιο τώρα της φθινοπωρινής και ακολούθως της χειμερινής περιόδου, ο Τομέας είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του ανά πάσα στιγμή και να διαχειριστεί τα περιστατικά που θα εμφανιστούν. Όπως προαναφέρθηκε ο Τομέας της Σητείας λειτουργεί ομαλά . Φυσικά πάντα υπάρχουν, όπως τόνισε ο κ. Ξυπόλιτος, περιθώρια βελτίωσης, «όμως αυτή την στιγμή με την στελέχωση του Τομέα με 15 άτομα λειτουργούμε σε ένα ικανοποιητικότατο επίπεδο, με διπλές βάρδιες. Αναμένουμε εννοείται και είναι καλοδεχούμενο επιπλέον προσωπικό, όποτε γίνουν οι αντίστοιχες προκηρύξεις».

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας