Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΚΡΗΤΗΣ (Β.Ο.Α.Κ.)

https://www.cretapost.gr/wp-content/uploads/2017/04/BOAK-EXO.jpgΣε συνέχεια των πρωτοβουλιών της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, όσον αφορά τον  Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ),  και τις συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη που προηγήθηκαν, 

στις 09-09-2020 με τους Περιφερειακούς Συμβούλους  Π.Ε. Λασιθίου  και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ, την 11-09-2020 με τους όλους τους Δημάρχους του Νομού, τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Θραψανιώτη και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ, και τέλος την σύσκεψη με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ), στις 19-09-2020 στο Επιμελητήριο Λασιθίου,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη,  την Τετάρτη 23-09-2020.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι, Σητείας, Ιεράπετρας & Οροπεδίου, Γιώργος Ζερβάκης, Θεοδόσης Καλαντζάκης και Γιάννης Στεφανάκης, αντίστοιχα, ο Θωμάς Χαριτάκης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αγίου Νικολάου και του Επιμελητηρίου Λασιθίου, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργος Αγαπάκης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σταύρος Καρτέρης , η Θεματική Αντιπεριφερείαρχης Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη και ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης.

Στην σύσκεψη αυτή ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης,  ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων αναφορικά με τον ΒΟΑΚ, όπως του ζητήθηκε,  και κατέθεσε την πρόταση για χρηματοδότηση εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης με το ποσό των 150.000.000 € και την ανάληψη της υποχρέωσης για τις αμοιβές των ειδικών τεχνικών συμβούλων μελετητών (4 έως 6) που θα απαιτηθούν για την ωρίμανση, υλοποίηση των έργων του ΒΟΑΚ που αφορούν τον Νομό Λασιθίου  και ειδικότερα: 1) του τμήματος  Νεάπολη – ‘Άγιος Νικόλαος, 2) του τμήματος  Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή, 3)  του τμήματος  Γέφυρα Φρουζή – παράκαμψη Παχείας ‘Άμμου, 4) του τμήματος  Καββούσι – Αυχήν Αγκαθιάς, 5) ο αυτοκινητόδρομος Παχείας ‘Άμμου – Ιεράπετρας, το συνολικό κόστος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 600.000.000 €.

Ο Αντιπεριφερείαρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, η Θεματική Αντιπεριφερείαρχης Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη, και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π. Ε. Λασιθίου, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την αμέριστη και διαχρονική συμπαράσταση του στην υπόθεση του Β.Ο.Α.Κ., σε σχέση με το Νομό μας, που συνεχώς επιβεβαιώνει το όραμα μας για το Λασίθι,  ΚΑΣΤΕΛΙ  – ΣΗΤΕΙΑ, ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Από το γραφείο Τύπου της Π.Ε. Λασιθίου.

Συνολικες προβολες σελιδας