Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Επανέρχεται η δημοτική αστυνομία, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ

DSC01283-710x434
Την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας αποφάσισε ομόφωνα στην σημερινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο .

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδήμαρχου Γ. Αιλαμάκη, θα δημιουργηθεί (επανασυσταθεί )αυτόνομη δημοτική αστυνομία με πέντε άτομα (νέες προσλήψεις), μετά από τροποποίηση του εσωτερικού οργανικού λειτουργίας του δήμου.
Πολύ αρνητική απόφαση χαρακτήρισε την κατάργηση του σώματος (επι δημαρχίας Πατεράκη), ρίχνοντας ευθύνες και στην τότε κυβερνητική σχετική απόφαση, ο Νίκος Κουρουπάκης, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια υπηρεσία που βοηθά  τους πολίτες. Ο ίδιος δήλωσε πως αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφαση ίδρυσης, επι θητείας του, της υπηρεσίας.
Για ένα θέμα που είχε προτάξει προεκλογικά,μίλησε ο Νίκος Καραμανωλάκης,ήταν μάλιστα ένα από τα πρώτα ζητήματα που έθεσε και μετεκλογικά στην συζήτηση του με τον Γιώργο Ζερβάκη.
Ο Θοδωρής Πατεράκης αλλά και ο Λεωνίδας Τερζής που πήρε  το λόγο, δικαιολόγησαν  την απόφαση κατάργησης της αστυνομίας με επίκληση της υποστελέχωσης άλλων υπηρεσιών, στις οποίες μετατέθηκε το προσωπικό αλλά και με την αναφορά στην τότε κυβερνητική απόφαση.
Με την επανασύσταση, συμφώνησε ο Σίμος Συμεωνίδης, που όμως θέλησε να επιστήσει την προσοχή σε φαινόμενα , που παρατηρούνται έντονα και το τελευταίο διάστημα, καταστολής με την χρήση της δημοτικής αστυνομίας, σε χώρους όπως οι υπαίθριες λαϊκές αγορές.

• “Ντροπή για όλους”, χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το ειδικό σχολείο, την στέγαση και λειτουργία του,ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης. Μια υπόθεση συνεχών αρνήσεων, κλειστών πορτών και παρωχημένων αντιλήψεων, με τη ευθύνη να διαχέεται μέσα στα πολλά χρόνια που δεν έχει βρεθεί μια μόνιμη, σύγχρονη , σωστή λύση . Το θέμα , θα συζητηθεί μέσα στην εβδομάδα, παραμονές  λειτουργίας των σχολείων δηλαδή. “Η ευαισθησία εξαντλείται σε επίπεδο δημοσίων ανακοινώσεων και όχι στην πράξη”, είπε ο Γ. Ζερβάκης 

• Με την εκπαίδευση συνδέεται και το θέμα των καθαριστριών, που αντί να αυξάνεται  ο αριθμός τους λόγω της υγειονομικής κρίση, μειώνεται. Οπως είπε ο Σίμος Συμεωνιδης, πέρσι είχαμε 17, φέτος περιορίζονται σε 14. “Μείζον” χαρακτήρισε το ζήτημα ο Γ. Ζερβακης, συντασσόμενος δίπλα στις ανησυχίες  Συμεωνίδη, δηλώνοντας μάλιστα πρόθυμος να υπογράψει έγγραφο  προς το υπουργείο Εσωτερικών , “όσο δηκτικό κι αν είναι”.

• Επιτροπή ισότητας των φύλων, αποκτά ο Δήμος, με αντιπροσώπευση της κοινωνίας, του εμπορικού κόσμου των γονέων, του φιλανθρωπικού σωματείου. Εντεταλμένη από τον δήμο ορίστηκε η Μαρία Γιαννακάκη, από την αντιπολίτευση συνολικά, ορίστηκε ο κ. Καρνιαδάκης
Η Μαρία Γιαννακάκη ζήτησε επίσης, την αντικατάσταση της από το ΔΣ του ΔΟΚΑΣ για επαγγελματικούς λόγος αλλά και γιατί θέλει να αφιερωθεί στις επαφές της για τη προετοιμασία των εκδηλώσεων του επόμενου καλοκαιριού. Την θέση αναπληρώνει ο Νίκος Μακρυνάκης .


• Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Νίκος Καραμανωλάκης ζήτησε να καταδικάσει το δημοτικό συμβούλιο την στάση του Σταύρου Συλλιγαρδάκη απέναντι στην Μαρία Αεράκη, στην ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΣ, κάνοντας λόγο για παράβαση του νόμου περί ισότητας και ίσων ευκαιριών αλλά και για επιρροή στη ψηφοφορία με την δήλωση του πως η θέση δεν αρμόζει σε γυναίκα.
Τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κάλυψε  ο Γιώργος Ζερβάκης , μιλώντας για πιθανές αστοχίες αλλά για μια στάση που δεν ήταν “αντιφεμινιστική “, όπως χαρακτηρίστηκε από κάποιους συμβούλους.

•Οι εργασίες στον ποταμό Παντέλη, οι δεξαμενές σε Χοχλακιές, Λιθίνες, τα έργα στην Ζου, οι ελαφρύνσεις στα δημοτικά τέλη,το νερό στην Φανερωμένη, η αποκατάσταση των αρδευτικών δικτύων, η γέφυρα στον Αη Γιάννη, η διαδρομή Αγκάθια-Χιόνα,η παραχώρηση αθλητικών χώρων στα αθλητικά σωματεία, ήταν τα άλλα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση και έγινε σχετική ενημέρωση είτε από τον Γιώργο Ζερβάκη, είτε, λόγω αρμοδιότητας, από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Παπαδάκη.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας