Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ελένη Πλατανάκη - Υπάρχει λύση για καλύτερη στέγαση του Ειδικού Σχολείου

DSC01606

Οι κοινότητες και πρωτοποριακά προγράμματα στις προτεραιότητες της Αντιδημάρχου Πρασίνου και Καθαριότητας

 

 

Με πρωτοβουλία των γονέων παιδιών με αναπηρία,  προσφέρεται εναλλακτική λύση για την στέγαση του Ειδικού Σχολείου  ώστε να μην παρεμποδιστεί η πλήρης λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (παρά τον τίτλο, καλύπτει ευρύ ηλικιακό φάσμα).
Την είδηση έδωσε στον STYLE 100, μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Γραμμενίδη η  αντιδήμαρχος Ελένη Πλατανάκη.
Όπως είπε, το κτίριο  που βρέθηκε, μπορεί να φιλοξενήσει το ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο, καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για την φιλοξενία παιδιών με αναπηρία και βρίσκεται μέσα στην πόλη, όπως επιβάλλει ο κανόνας της κοινωνικοποίησης , εξυπηρετώντας και τους γονείς πολύ καλύτερα από την προσωρινή στέγαση μακριά  από την πόλη, στο ΚΔΑΠ Δήμητρα.
Για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία,  πρέπει  να πάρει έγκριση  από τις αρμόδιες επιτροπές και το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ επίκειται συνάντηση με τον δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη.

Πρόκειται για μια ακόμα προσωρινή λύση, με το ζητούμενο να είναι η απορρόφηση κονδυλίων από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης , για την κατασκευή σύγχρονων σχολικών δομών για όλα τα παιδιά,  όπως έχει δηλώσει σε συνεδρίαση του Δ. Σ ο Γ. Ζερβάκης και επανέλαβε σήμερα στον σταθμό η κυρία Πλατανάκη.

Είναι όμως μια πολύ καλύτερη πρόταση φιλοξενίας των παιδιών με αναπηρία, από αυτήν που έχει επιλέξει το Δημοτικό Συμβούλιο, την στέγαση δηλαδή  στους χώρους του ΚΔΑΠ,  αφού οι χώροι του Κέντρου , απελευθερώνονται και μπορεί να προχωρήσει σε πλήρη λειτουργία, με πρωινή και απογευματινή  βάρδια.

Όπως εξήγησε η Ελένη Πλατανάκη, το ριζικά διαμορφωμένο κτίριο του ΚΔΑΠ, προορίζεται στην πρωινή λειτουργία του να εξυπηρετεί και να απασχολεί δημιουργικά τις μεγαλύτερες ηλικίες ενώ το απόγευμα θα προσφέρει προσωποποιημένη στήριξη στις μικρές ηλικιακές ομάδες , με όλες  τις απαραίτητες ειδικότητες  (λόγος, κίνηση, αυτοεξυπηρέτηση  κ .α) απαλλάσσοντας έτσι τους γονείς από την δαπανηρή ταλαιπωρία εξεύρεσης ειδικών σε άλλες πόλεις.

Το ΚΔΑΠ, έξαλλου, για να περάσει με επιτυχία στην πιστοποίηση, πρέπει να είναι διαμορφωμένο  σύμφωνα με τις ανάγκες που καλείται να εξυπηρετήσει και αυτές δεν αφορούν σχολική δομή.

Για τις ενστάσεις για καθυστερημένα αντανακλαστικά του δήμου για τη  λειτουργία του ειδικού σχολείου, δεν απέφυγε την αυτοκριτική.  «Θα έπρεπε να το είχαμε δει καλύτερα», είπε, σημειώνοντας δεν υπήρχαν , μέχρι τον Μάιο, αιτήσεις, από παιδιά  με αναπηρία.

Ή Ελένη Πλατανάκη, έκανε ειδική αναφορά στη  συνεισφορά της Κατερίνας Γουλιέλμου, σε όλα τα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, αλλά και ειδικά για το ΚΔΑΠ, αφού ήταν  η πρώτη που έδωσε την ιδέα δημιουργίας του και ξεκίνησε τη προσπάθεια υλοποίησης  του ήδη από το 2014.

Στη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθεί η αλλαγή χρήσης χώρου του κυρίου του ΚΕΓΕ για την λειτουργία  του  ως ΚΔΑΠ .

 

«Να πιέσουμε κεντρικά για την έλλειψη καθαριστριών»

Με την αξιοποίηση των τεσσάρων καθαριστριών από τα κοινωφελή προγράμματα  γίνεται προσπάθεια  να καλυφθεί το κενό που δημιούργησε  στις σχολικές μονάδες, η απαράδεκτη απόφαση μείωσης του αριθμού των καθαριστριών, από δεκαεπτά σε  δεκατέσσερις.

Πολιτική πίεση αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις, προτείνει η αντιδήμαρχος, βάζοντας στο τραπέζι θέμα τετράμηνων συμβάσεων, λόγω της πανδημίας και των απαιτήσεων που αυτή φέρνει και αύξηση των ωρών  εκείνων που εργάζονται με καθεστώς ημιαπασχόλησης

Οι κοινότητες, από όπου έχουν διατυπωθεί παράπονα, έχουν την προτεραιότητα για την καθαριότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είχαν εγκαταλειφθεί. Όμως, μετά από ένα καλοκαίρι απασχόλησης με τις χωματερές στις κοινότητες κατά μήκος  του ΒΟΑΚ, η υπηρεσία καθαριότητας θα ασχοληθεί με τα ενδότερα τω χωριών πιο σχολαστικά.

Ή Ελένη Πλατανάκη αναφέρθηκε αναλυτικά

  • Στον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, που περιλαμβάνει και την υπογειοποίηση κάδων, αρχικά και πιλοτικά σε τρία σημεία της πόλης όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ( Βαρθολομαίου, Παπανδρέου και Εθνική Τράπεζα).
  • Στα μηχανήματα και εξοπλισμό (απορριμματοφόρα, πλυντήρια, σπαστήρα ογκωδών αντικειμένων),που είτε έχουν εξασφαλιστεί και αποκτηθεί στην διάρκεια του ενός έτους θητείας της δημοτικής αρχής, είτε αναμένονται.
  • Στον προγραμματισμό για το ερχόμενο καλοκαίρι και στο αίτημα της για τετράμηνες συμβάσεις για δύο οδηγούς και τέσσερα πληρώματα απορριμματοφόρων.
  • Στο επιτυχημένο πρόγραμμα ανακύκλωσης που θα επικοινωνηθεί εκ νέου σε παιδιά στα σχολεία και ενήλικες, με νέα εκστρατεία.
  • Αναλυτικά όλη η συνέντευξη  στο ηχητικό που ακολουθεί:
  • Audio Player

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας