Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

“Προτεραιότητα όλων μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας” δηλώνει ο δήμαρχος Σητείας για τα δυο κρούσματα

“Προτεραιότητα όλων μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας” επισήμανε σε δήλωσή του στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης , αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις βάση των οποίων δύο  από τους μετανάστες που  βρίσκονται στην Σητεία έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοιό .


Ο λόγος σύμφωνα με πληροφορίες για έναν 15χρονο κι ένα 35χρονο οι οποίοι  λόγω πυρετού που εμφάνισαν, υποβλήθηκαν σε δεύτερο τεστ τα οποία βγήκαν θετικά. Και οι δύο νοσηλεύονται στην κλινική covid   του Νοσοκομείου Σητείας. Οι υπόλοιποι βρίσκονται στην αίθουσα του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι και αναμένεται να υποβληθούν επίσης  εκ νέου σε τεστ.

“Παρά το ότι τα αρχικά τεστ ήταν όλα αρνητικά, εν τούτοις σε δεύτερη φάση παρουσιάστηκαν δύο θετικά τεστ από τους μετανάστες οι οποίοι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σητείας. Πρώτο μέλημα  όλων μας είναι η απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, των εμπλεκομένων σε όλη την διαδικασία κι όλων των συνδημοτών μας” τόνισε ο Δήμαρχος Σητείας

Αναφορικά με τους μετανάστες που παραμένουν στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού της Σητείας σημείωσε “εκτιμούμε ότι ο χώρος όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες είναι ασφαλής , απόλυτα ελεγχόμενος  επί 24ωρου βάσεως. Λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα σε ‘’ όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους ‘’ είτε μέσω των τροφίμων, είτε των ειδών καθημερινής υγιεινής.  Τηρούνται όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες” τόνισε ο κ. Ζερβάκης.

Είναι ένα λυπηρό γεγονός όπως πρόσθεσε “Δυστυχώς η εξέλιξη αυτή αλλάζει και τους σχεδιασμούς. Η διαχείρισή τους θα γίνει σε συνεργασία με την ΔΥΠΕ, την Αστυνομία και το Λιμενικό και την Πολιτική Προστασία. Το πρώτιστο όπως προανέφερα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας . Ελπίζουμε  κι ευχόμαστε να μην υπάρξει άλλο περιστατικό”.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας