Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ομαλοποιήθηκε μετά την παράταση η κατάσταση στο Τμήμα Εσόδων του δήμου Σητείας, μεγάλο το πρόβλημα των αδήλωτων τετραγωνικών

Διαφορετική ήταν η εικόνα στο Δήμο Σητείας. Τις τελευταίες ημέρες μέχρι την Δευτέρα σημειώθηκε αυξημένη προσέλευση πολιτών, που σκοπό είχαν να διεκπεραιώσουν την διαδικασία  για τα αδήλωτα τετραγωνικά -για ηλεκτροδοτούμενα και μη κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίου πόλης και οικισμών.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την παράταση της προθεσμίας έως 30 Σεπτεμβρίου (έληγε στις 31 Αυγούστου), η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Οι πολίτες προσέρχονταν, όμως εξέλειψαν τα φαινόμενα συνωστισμού.
«Η μεγάλη  ροή του κόσμου τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε ο  Προϊστάμενος του Τμήματος Εσόδων του Δήμου κ.  Γιώργος Καφεσάκης, «ανέδειξε και το μεγάλο πρόβλημα των αδήλωτων τετραγωνικών.  Ο κόσμος  είχε και έχει ασφαλώς- τη δυνατότητα χρήσης του μέτρου ώστε να μπει τέλος σε μία πολύχρονη εκκρεμότητα.
Επίσης με δεδομένη την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εδώ και πολλούς μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν δημιουργηθεί δυσκολίες σε πολλούς πολίτες ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας όσον αφορά την  εξοικείωση με το διαδίκτυο και την ολοκλήρωση των δηλώσεων.  Βάσει όλων αυτών δόθηκε λοιπόν παράταση από το Υπουργείο Εσωτερικών έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την δήλωση των τετραγωνικών στο Δήμο χωρίς την επιβολή προστίμων και των  αναδρομικών τελών της πενταετίας, αλλά μόνο από 1/1/2020.
Παρακαλούνται λοιπόν οι πολίτες να μην εξαντλήσουν την προθεσμία έως 30 του μήνα  και να παρατηρηθεί το φαινόμενο του συνωστισμού των τελευταίων ημερών που είδαμε στο Δήμο μας. Η έγκαιρη υποβολή των αιτήσεων θα βοηθήσει  στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και των υπαλλήλων της υπηρεσίας μας να διαχειριστούν τον όγκο των  συναλλαγών, δεδομένης και της κατάστασης της πανδημίας του κορονοϊού.
Οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες  από 8 το πρωί έως 2 το μεσημέρι προκειμένου να υπάρχει το περιθώριο επεξεργασίας των δηλώσεων. Υπενθυμίζουμε ότι η δήλωση  μπορεί να γίνει και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr.».
Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος έως τις 31 Αυγούστου, για το Δήμο Σητείας είχαν καταγραφεί στην πλατφόρμα 3.231 αιτήσεις. Στο Δήμο είχαν υποβληθεί  και πρωτοκολληθεί περισσότερες από 1.500 αιτήσεις.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας