Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Γέννηση, εποχές, άνθρωποι και μνημεία του Γεωπάρκου Σητείας στο «Φωτόραμα» του Δημήτρη Τηνιακού

IMG-3085Φωτογραφίες του γεωπάρκου μιας εικοσαετίας, σε φιλμ ή ψηφιακή μορφή, περιλαμβάνει το «Φωτόραμα: «Αέναος Διάλογος Με Το Φως» του Δημήτρη Τηνιακού, που παρουσιάζεται αύριο στις 9μμ, στον χώρο εκδηλώσεων στο λιμάνι, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Γεωπάρκου Σητείας για τα 20 χρόνια Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων, που ξεκινούν απόψε και ολοκληρώνονται την Κυριακή 9 Αυγούστου.



Όπως μας είπε ο Δημήτρης Τηνιακός, οι φωτογραφίες που θα προβληθούν σε ένα ενιαίο έργο, έχουν χωριστεί σε έξι ενότητες.
Υπάρχει ένα εισαγωγικό, γενικό μέρος.
Στη συνέχεια, στην κεντρική ενότητα έχει αποτυπωθεί η γέννηση του γεωπάρκου και η εξέλιξη του στα χρόνια, οι  γεωλογικοί σχηματισμοί , τα νερά, ολόκληρη η φύση.
Αμέσως μετά, έρχονται πι εποχές και οι εναλλαγές του τοπίου.
Ακολουθεί η ενότητα με τα μνημεία, από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες μέρες.

 
Τέλος, ένας επίλογος από τα τοπία και τους ανθρώπους του γεωπάρκου Σητείας, όπως τους έχει  αποτυπώσει ο φακός του Δημήτρη Τηνιακού.
IMG-3085Ο ίδιος καταφέρνει να μας φέρει σε επαφή με την «αναπνοή» τη φύσης και την ζώσα ιστορία του γεωπάρκου, αποφεύγοντας επιμελώς να φτιάξει κάδρα «καλλιτεχνικά» και όμορφα. Το αυθεντικό πλάνο , όπως το χει φτιάξει η ίδια η φύση που συνομιλεί μαζί μας, αυτό αποτυπώνει.
«Είναι μια ευκαιρία να δούμε το γεωπάρκο με  καλλιτεχνική ματιά», μας είπε ο Συντονιστής Γεωπάρκου Σητείας Βαγγέλης Περάκης, που πριν από την προβολή, αύριο, θα μιλήσει για τα 20 χρόνια Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων- 5 χρόνια Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Σητείας.
IMG-3081
Το «Φωτόραμα» επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Μιχάλης Γιαννακάκης.

Τα μουσικά αποσπάσματα του συνοδεύουν τις φωτογραφίες στην προβολή τους, είναι συνθέσεις του Στέλιου Πετράκη, που παραχώρησε ευγενικά τα έργα του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Τα αποσπάσματα ποιημάτων που προβάλλονται στην αρχή κάθε ενότητας , θέλοντας να δώσουν την εικόνα και το συναίσθημα  στον θεατή, επιλέχτηκαν από την Σταυρούλα Πουλακάκη.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Λένα Φραγκούλη.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

IMG-3079
IMG-3080
IMG-3082
IMG-3083
IMG-3084

Συνολικες προβολες σελιδας