Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας

Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε με λόγο απλό και γλαφυρό στην ευαγγελική περικοπή της διασώσεως των Μαθητών Του από την τρικυμισμένη από τον άνεμο θάλασσα της λίμνης Γεννησαρέτ, υπογραμμίζοντας ότι όταν λείψει η πίστη και η εμπιστοσύνη στον Χριστό, τότε είμαστε εκτεθειμένοι στον φόβο και στο κίνδυνο να καταποντιστούμε. Όπως επίσης σημείωσε, η φράση του Κυρίου μας προς τους φοβισμένους Μαθητές Του «θαρσείτε, εγώ ειμί, μη φοβείσθε» είναι διαβεβαίωση προς τους Δώδεκα αλλά και προς όλα τα μέλη της Εκκλησίας Του ότι μέσα στις τρικυμίες, στις θλίψεις και τις δοκιμασίες της ζωής, όπως είναι και η παρούσα περίοδος της πανδημίας του κορωνοϊού, Εκείνος βρίσκεται δίπλα τους και ως κυβερνήτης δεν θα αφήσει ποτέ το σκάφος της Εκκλησίας να καταποντισθεί.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο περεπιδημών στην περιοχή Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλήμων ο Σταυρονικητιανός, ο ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Εφημέριος Αιδεσιμολ Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης και ο Συνταξιούχος Εφημέριος Αιδεσιμώτατος Σκευοφύλαξ π. Μιχαήλ Θαλασσινός, και παρέστησαν αρκετοί πιστοί, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας