Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Σε υποτονικά επίπεδα κινήθηκε η παρουσία ξένων επισκεπτών στη Σητεία

Διαφορετικά ήταν τα δεδομένα του φετινού Δεκαπενταύγουστου στον τομέα του τουρισμού και στην περιοχή του Δήμου Σητείας. Κινητικότητα σημειώθηκε στον εσωτερικό τουρισμό, ενώ σε υποτονικά επίπεδα κινήθηκε η παρουσία ξένων επισκεπτών. Σίγουρα -πάντως- καταγράφεται αισθητή μείωση σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων επαρχίας Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ότι “μέσο όρο το δεκαπενθήμερο του Αυγούστου η πληρότητα κυμάνθηκε από 40% έως 70%, κάτι που οφείλεται κυρίως στην κίνηση που δημιούργησαν επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτη που επέλεξαν την ευρύτερη περιοχή της Σητείας για ολιγοήμερες διακοπές.
Σε ό,τι αφορά τους ξένους επισκέπτες δεν υπήρξε, μεγάλη επισκεψιμότητα. Εκείνοι δε, που έκαναν διακοπές στην περιοχή -ένα ποσοστό περίπου 30 με 40% της συνολικής κίνησης των ημερών- είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία επαναλαμβανόμενοι πελάτες από τις σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Αγγλία. Η τουριστική κίνηση του Αυγούστου ως τώρα καταγράφει αισθητή μείωση, ενώ συνολικά για την σαιζόν αναμένεται να φθάσει και το 70% σε σχέση με πέρυσι.

Ανασταλτικό το κόστος του τεστ

«Σε ό,τι αφορά τους ξένους επισκέπτες δεν υπάρχει κινητικότητα ούτε αναμένεται να αλλάξει προς το καλύτερο η σημερινή κατάσταση, το αντίθετο ίσως δεδομένου ότι αυξάνονται και οι περιορισμοί.
Για παράδειγμα από τις 17 του μηνός όποιος ταξιδέψει από Σουηδία για Ελλάδα θα πρέπει να έχει υποβληθεί νωρίτερα σε μοριακό τεστ, το οποίο θα πρέπει να είναι αρνητικό φυσικά. Το τεστ έχει κόστος και η διαδικασία αυτή αναμένεται να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας γι’ αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν από Σουηδία για Ελλάδα.
Εμείς εδώ στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλούς επισκέπτες από Σουηδία και γενικότερα από σκανδιναβικές χώρες, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό θα επηρεάσει την επισκεψιμότητα. Γενικότερα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μειωθεί η κίνηση από τις ευρωπαϊκές αγορές σε μία σαιζόν που είναι πραγματικά πολύ υποτονική», κατέληξε ο κ. Κακουράκης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας