Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

«Γνωρίζοντας το Γεωπάρκο της Σητείας»

Ξεκίνησαν χθες το  απόγευμα στη Σητεία  οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γεωπάρκων της UNESCO, με εκπαιδευτικές δράσεις στο Κέντρο Ενημέρωσης του Γεωπάρκου.

Η συγκεκριμένη δράση με τίτλο «Γνωρίζοντας το Γεωπάρκο της Σητείας» περιελάμβανε μεταξύ άλλων την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γεωπάρκου σχετικά με τα απολιθώματα, τα πετρώματα καθώς και  με παιχνίδια  για τη σπηλιά, παιχνίδια κατασκευών, βραχογραφίες κι άλλα με απώτερο στόχο να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στο Γεωπάρκο και την έννοια αυτού, όπως ανέφερε ο Συντονιστής του Γεωπάρκου κ. Βαγγέλης Περάκης.

Στο πλαίσιο αυτό αρκετά ήταν χθες τα παιδιά που έπαιξαν κι ενημερώθηκαν για το φυσικό περιβάλλον και το Γεωπάρκο της Σητείας. Και φυσικά μαζί με τα παιδιά και οι γονείς τους. Σκοπός εξάλλου των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας είναι η ενημέρωση  του κόσμου – ντόπιων και επισκεπτών, μικρών και μεγάλων – για τον πολυσήμαντο αυτό θησαυρό, το Γεωπάρκο της Σητείας ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δίκτυο υπό την αιγίδα της UNESCO.
Οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας συνεχίζονται σήμερα το βράδυ στις 9 στον πεζόδρομο του λιμανιού (πάπιες) με «Το Γεωπάρκο της Σητείας μέσα από το φακό του Δημήτρη Τηνιακού», μια προβολή φωτογραφιών σε μεγάλη οθόνη, συνοδεία μουσικών κομματιών από τη δισκογραφία του Στέλιου Πετράκη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας