Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Β.Ο.Α.Κ, μια ατέλειωτη ιστορία…

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης ξεκίνησε το 1966 από τα Χανιά αλλά.. δεν έφτασε ακόμα στη..Σητεία! Και τώρα, υπάρχει ανάγκη για νέα χάραξη από τα .. Χανιά.

Πέρασαν πολλά χρήματα, πολλά πακέτα από την Ευρώπη, ΕΣΠΑ κλπ μαζί με άπειρες υποσχέσεις και δεσμεύσεις… Μια τραγωδία για την Κρήτη με αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της ζωής του Νησιού. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη για την Κρήτη δεδομένης της απαράδεκτης επικοινωνίας με τη Νότια Κρήτη που αδικείται κατάφωρα.
Κατά διαστήματα παραδόθηκαν μερικά τμήματα που αποτελούν όαση και αφορούν κυρίως το νομό Ηρακλείου.
Κατά την προηγούμενη Κυβέρνηση ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν κάποια τμήματα. Στη Χερσόνησο, Σητεία και ο άξονας προς Μεσσαρά. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου και του ΟΑΚ προχώρησαν μερικές μελέτες και υπήρχε μια πρόταση από τα στελέχη του Υπουργείου και του ΟΑΚ για τη νέα χάραξη του ΒΟΑΚ.
Ακούσαμε από τη νέα Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό ότι ο ΒΟΑΚ είναι προτεραιότητα (ευτυχώς..) και σύντομα θα παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη χρηματοδότηση του έργου. Συντόμως μάλιστα…
Ήδη το “συντόμως” πέρασε και συμπληρώνεται ένας και επιπλέον χρόνος αλλά η πρόταση δεν ήρθε !!!
Τι να περιμένουμε άραγε; Η Αθήνα έχει τη δική της λογική, τον δικό της σχεδιασμό και φυσικά μισεί την αποκέντρωση .
Ακούσαμε για χρήματα από την Ευρώπη, με την συγκυρία του κορονοϊού, αλλά χρειάζεται επιτάχυνση των διαδικασιών μήπως … προλάβουμε …
Περιμένουμε την κινητικότητα και του δημόσιου χώρου της Κρήτης
Δημήτρης Κουνενάκης
πρώην Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
πρώην πρόεδρος του ΟΑΚ.


Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας