Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Στον Δήμαρχο Σητείας κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής

https://www.cretalive.gr/sites/default/files/styles/article_image_769x432/public/2020-08/sitia-kinal.jpg?itok=gK5eBLes
Στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων για συναντήσεις με τους Δημάρχους του Νομού μας, κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής  Λασιθίου συναντήθηκε το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 με το Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη.


Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ.:
"Έγινε ουσιαστική ενημέρωση από το Δήμαρχο για τους στόχους και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα επίπεδα, υποδομές παιδείας, υγείας, τουρισμό, γεωργία.
Αναδείχθηκε η οικονομική αδυναμία των Δήμων ( η οποία επιδεινώθηκε με την πανδημία) και η αδυναμία του κεντρικού κράτους να διαθέσει πόρους, μέσα και προσωπικό για να λειτουργήσουν οι Δήμοι και να παρέχουν τις σωστές υπηρεσίες στους δημότες.
Απαιτείται ένας διαφορετικός σχεδιασμός οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους προς τους δήμους  και τους πολίτες.
Στον εποικοδομητικό διάλογο επισημάνθηκε ότι παρά τη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης και προσωπικά του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη σε χρηματοδοτήσεις μελετών , το κυρίαρχο ζήτημα είναι η καθυστέρηση σχεδιασμού και υλοποίησης των μεγάλων έργων όπως ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.
Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου ως υπεύθυνη και χρήσιμη δύναμη θα ασκήσει πίεση  με τα μέσα που  διαθέτει για να σχεδιασθεί, να χρηματοδοτηθεί και να αρχίσει η  κατασκευή επιτέλους του Β.Ο.Α.Κ. από το Καστέλι Κισσάμου έως το Παλαίκαστρο Σητείας, ένα έργο ανάπτυξης για το Λασίθι και τη Κρήτη. Ένα έργο που μας ενώνει όλους. Την κατασκευή του Β.Ο.Α.Κ. την αξίζουμε, τη δικαιούμαστε.
Οι όποιες δικαιολογίες για καθυστερήσεις λόγω ανασχηματισμού ή  κορωνοϊού, θεωρούνται αστείες, είναι απλά  καθυστερήσεις της σημερινής κυβέρνησης στην  σχεδίαση και υλοποίηση των έργων.
Στηρίζουμε τα μεγάλα έργα που θα δώσουν ανάπτυξη στη περιοχή της Σητείας και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα του δημότη.
Είμαστε η Παράταξη των μεγάλων έργων που άλλαξαν το Νομό και τη χώρα. Είμαστε η Παράταξη της Ευθύνης".

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας