Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Ξεκίνησαν στο Δήμο Σητείας ενέργειες για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας

Ξεκίνησαν στο Δήμο Σητείας οι προβλεπόμενες ενέργειες για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, με βούληση της Δημοτικής Αρχής.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, πρόσφατα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου με την συμμετοχή του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων η οποία εισηγήθηκε την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου προκειμένου να προβλεφθούν πέντε θέσεις προσωπικού και να συσταθεί αυτοτελές τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας.
Το θέμα θα τεθεί και θα εισηγηθεί ακολούθως στο Δημοτικό Συμβούλιο, εν συνεχεία στο Υπηρεσιακό, στην Αποκεντρωμένη και θα συνεχιστεί η προβλεπόμενη διαδικασία.
Ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ τόνισε για το θέμα: «Όπως είχαμε αναφέρει και υποσχεθεί προεκλογικά, ένας από τους στόχους και μία από τις κατευθύνσεις μας σαν νέα Δημοτική Αρχή ήταν η επαναλειτουργία και η δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας. Είναι ένα θέμα που έχουμε συζητήσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Είχαμε δεσμευτεί και προϊόντος του χρόνου, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή κι έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση. Έχει γίνει ήδη συζήτηση στο ΔΣ, έχει ληφθεί απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ως είθισται, Υπηρεσιακό Συμβούλιο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση… Η απόφαση μας είναι η αλλαγή στο οργανόγραμμα να αφορά πλήρη στελέχωση, δηλαδή με πέντε άτομα στην Δημοτική Αστυνομία.»

Χρειάζεται ελεγκτικός μηχανισμός
Είναι μία προσπάθεια, όπως πρόσθεσε ο Δήμαρχος Σητείας, η οποία εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην λειτουργία του Δήμου: «Πιστεύω ότι ήταν αστοχία η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας διότι όπως γνωρίζετε δεν μπορεί ένας Δήμος να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει κι ένας μηχανισμός που να ελέγχει κάποια πράγματα, πόσο δε σε ένα Δήμο που είναι τέτοιας έκτασης όπως ο δικός μας, με μία Αστυνομία που είναι υποστελεχωμένη και πολλές φορές αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντα της.  Θεωρούμε λοιπόν επιτακτική ανάγκη την δημιουργία και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας για να μπορέσουμε ότι κάνουμε να γίνεται εις όφελος των δημοτών. Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές, η πρώτιστη και η μοναδική μας σκέψη είναι ό,τι κάνουμε να γίνεται επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Ελπίζω ότι δεν θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση της διαδικασίας και σε εύλογο χρονικό διάστημα να έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε στο Δήμο Σητείας και τη Δημοτική Αστυνομία.»

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας