Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Γ. Ζερβάκης- Θέλουμε να λειτουργούμε αποτελεσματικά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη (Ηχητικο)

DSC02146
Προς επίλυση βαίνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και της Πολεοδομίας, με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο να ενημερώνει τον Γ. Ζερβάκη, στην διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του δημάρχου στην Αθήνα,
πως ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας έχει ήδη υπογράφει το οικονομικό σκέλος πρόσληψης περίπου 2000 μηχανικών, με την Σητεία να  στελεχώνει με πέντε επιπλέον άτομα τις υπηρεσίες της.
 Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, είπε μιλώντας στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη ο Γ. Ζερβάκης, και είναι κάτι που εκτιμά πως θα λύσει τα χέρια για να γίνουν μελέτες , που στην συνέχεια θα χρηματοδοτηθούν.
Είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνεις την μελέτη, παρά να εξασφαλίσεις την χρηματοδότηση, είπε ο Γ. Ζερβάκης, αναφέροντας πως πολλά από τα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής που παρέλαβε, έχουν δίπλα στο ποσό της χρηματοδότης την σημείωση «Απαιτείται μελέτη».
Ένα ακόμα σημαντικό θέμα που συζήτησε χθες, ή πιο σωστά έκανε την πρώτη νύξη,  με τον Θ. Λιβάνιο αφορά αίτημα έκτακτης επιχορήγησης.
Ο Γ. Ζερβάκης, παραδέχεται πως υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, αλλά η θέση του είναι πως ένα Δήμος θα πρέπει να δίνει την εικόνα πως είναι ισχυρός και «μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη αν χρειαστεί,  μπορεί με ίδια μέσα να βοηθήσει σε κάποιες δύσκολες καταστάσεις», όπως είπε
.
Η κριτική και η τυπολατρία

Την επόμενη συνεδρίαση θα απασχολήσει το θέμα της τοποθέτησης Σκαρβελάκη στην ΔΕΥΑΣ, με τον Γ. Ζερβάκη να κρατά προς το παρόν κλειστά χαρτιά για τις απαντήσεις που θα δώσει στην παράταξη Πατεράκη κυρίως, που είχε βάλει ζήτημα νομιμότητας.
Προϊδέασε πάντως για μια έντονη συζήτηση, αφού, στην μικρή του αναφορά ( θέλησε να απαντήσει ολοκληρωμένα θεσμικά σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ) μίλησε για ένα «πολύ σοβαρό ζήτημα» αλλά και για «άλλες διαδικασίες» στις οποίες προχώρησε ο Θ. Πατεράκης.
Οπως ανάφερε η τοποθέτηση Σκαρβελάκη στην ΔΕΥΑΣ έγινε, με εγκύκλιο που ήταν τότε, πρώτες μέρες της δημαρχιακής θητείας, σε ισχύ, διαβάστηκε μάλιστα στην σχετική συνεδρίαση.
Στην παράταξη Πατεράκη, χωρίς πάντως να την κατονομάσει, καταλόγισε και προσκόλληση στην τυπολατρία. «Λειτουργούμε και θέλουμε να λειτουργούμε αποτελεσματικά», είπε, μιλώντας για παθογένειες πολλών χρόνων στην καθημερινότητα των πολιτών στην πόλη.
Εκεί, μπήκε και το θέμα της σηματοδότησης στην  άσφαλτο του κυκλικού κόμβου στην Βαρθολομαίου, που έγινε χωρίς παρεμβάσεις που σχετίζονται με αλλαγή της κυκλοφορίας, επισήμανε, υποστηρίζοντας πως έλυσε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η κυκλοφορία σε αυτό το σημείο.
Με την κυκλοφορία των οχημάτων συνδέεται και η δεύτερη πρωτοβουλία για την τοποθέτηση ελαφριών διαχωριστικών στο τμήμα διπλής κατεύθυνσης της Κορνάρου. Απέδωσε την εκ των υστέρων ενημέρωση και (θετική ) απάντηση  των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στην καθυστέρηση συνεδρίασης τους και στον προγραμματισμό της τεχνικής υπηρεσίας.
Υπήρχε ήδη συνεννόηση με την Αστυνομία  που είχε πει το ναι. Ο δήμαρχος υποστήριξε την παρέμβαση με αναφορά και στην θετική γνώμη της πλειονότητας των πολιτών .

Οι δημοπρατήσεις

«Εχουν γίνει πάρα πολλές δημοπρατήσεις μέσα στους εννιά μήνες της δημαρχιακής θητείας», είπε ο Γ. Ζερβάκης, απαντώντας με αυτόν τον τρόπος  στις επικρίσεις που δέχεται πως απλά συνεχίζει έργα του προηγούμενου δημάρχου. Ανέφερε:
  • Πολυκέντρου
  • Ρίχτης
  • Δημαρχιακό Μέγαρο
  • Δίκτυο Παπαγιαννάδων
  • Διαχωρισμός λυμάτων στα Αχλάδια
  • Σύστημα ύδρευσης και αξιοποίησης υδάτων
  • Ένταξη πλωτών εξεδρών στο λιμάνι
  • Ανάθεση μελέτης για τον παραλιακό άξονα
  • Την εξεύρεση πόρων με το χρηματοδοτικό εργαλείο «Αντώνης Τρίτσης» για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, θέση που διατυπώθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης
  • Πιο σημαντικό από όλα, όπως είπε, η ανάπλαση του κέντρου της πόλης και η διασύνδεση του με όλη την «ιστορική περιοχή» της πόλης , από την Καζάρμα.





Κολυμβητήριο,γήπεδο,σφαγεία, πάρκινγκκ, τραπεζοκαθίσματα και ανάπτυξη

  • Ναι στην επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους, λέει ο Γ. Ζερβακης, τοποθετώντας χρονικά στον Σεπτέμβριο τις αποφάσεις για μεταστέγαση ή όχι των υπηρεσιών που φιλοξενούνται στην κτιριακή δομή. «Μετά, προχωράμε κανονικά», είπε.
  • Σε ένα μήνα το αργότερο, θα έχουν ολοκληρωθεί από τον εργολάβο οι εργασίες στο γήπεδο και η τεχνική υπηρεσία δουλεύει ήδη για την επόμενη φάση με την τοποθέτηση του ταρτάν.

  • Αναφορές έκανε ο Γ. Ζερβακης
-στα δημοτικά σφαγεία (δύσκολη και δαπανηρή υπόθεση για έναν δήμο), την στάθμευση με κάρτα (γίνεται αποκλειστικά για να μπορούν να βρουν θέση πάρκινγκ οι επισκέπτες της πόλης και ισχύει μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο),
-το πρόβλημα ύδρευσης στα κελιά στην Παναγία Φανερωμένη(ο Δήμος είχε ρόλο μεσολαβητή, εξετάζεται η πιθανότητα εγκατάστασης δεξαμενής),
-στην υποχρέωση της δημοτικής αρχής να συμπορευτεί με την πλειοψηφία των κατοίκων που έχουν επιλέξει ποιο είδος ανάπτυξης επιθυμούν,χωρίς ΒΑΠΕ,
– στην πρόθεση να γίνει μόνιμη κατάσταση η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων προς την παραλία , με κάποιες ρυθμίσεις και μικρές  απαγορεύσεις για την διευκόλυνση των πεζών.

Οι διαδικτυακές αντιπαραθέσεις

Κατευθύνσεις και  συστάσεις έχουν δοθεί επανειλημμένως, είπε για τις αντιπαραθέσεις αντιδημάρχων του με στελέχη της αντιπολίτευσης ο Γ. Ζερβάκης, με τη θέση πως «δεν μπορώ να βάλω κόκκινες γραμμές σε ανθρώπους που θεωρούν πως έχουν ανοιχτά θέματα».
Η φήμη που κυκλοφόρησε στην αρχή ήταν πως  ο Ζερβάκης είναι αυταρχικός , τα χει όλα πάνω του, δεν δίνει λόγο στους αντιδημάρχους, δεν δίνει λόγο σε κανέναν, είπε ο δήμαρχος : «Τώρα, λένε πως ο καθένας κάνει ό τι θέλει. Η αλήθεια είναι στη μέση. Ούτε αυταρχικός είμαι ,ούτε του αντιδημάρχους έχω λάσκα.Ο καθένας έχει την  προσωπικότητα του.
Οι κατευθύνσεις και οι συστάσεις έχουν γίνει επανειλημμένως.Δεν μπορώ να βάλω κόκκινες γραμμές σε ανθρώπους που θεωρούν πως έχουν  κάποια θεματα.
Εκτιμώ ο τι είναι παροδικό , θα αρχίσει να σβήνει και όλοι θα επικεντρωθούμε στην ανάγκη να επιτελούμε μόνο και αποκλειστικά ο τι έχει να κάνει με τις δραστηριότητες του δήμου».

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας