Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Σίμος Συμεωνίδης στον STYLE 100:Χρειάζεται αγώνας και διεκδίκηση (Hχητικό)

Συμεωνίδης ΣυμεώνΤα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη , υπενθύμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτικός σύμβουλος Σίμος Συμεωνίδης,
τονίζοντας την «ευκαιρία» που έδωσε η υγειονομική κρίση στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων(μέτρα προσωρινά, που ήρθαν για να μείνουν)  και την εξυπηρέτηση τη κερδοφορίας με τα υγειονομικά πρωτόκολλα-«λάστιχο» ανά περίπτωση, ζητώντας «κίνημα-αγώνα-διεκδίκηση».
Οποιος πέφτει από τα σύννεφα, πίστεψε μια αφήγηση που δεν θα πήγαινε μακριά, είπε ο κ. Συμεωνίδης, αναφερόμενος στην πρόσφατη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοιού. «Άλλος είναι ο Θεός και όχι η υγεία», σημείωσε , προσθέτοντας πως τα μέτρα είχαν κριτήριο πως θα εξασφαλιστεί η κερδοφορία και τα περισσότερα, που θεωρούνται από τη κυβέρνηση επιτυχημένα, εξαντλούνται στην ατομική ευθύνη.
Όπως , δεν έχει αλλάξει τίποτα στα νοσοκομεία,ή στο θέμα των καθαριστριών  και οι πενιχρές προσλήψεις δεν αλλάζουν την εικόνα,στην «νέα φάση της καπιταλιστικής κρίσης». Αντίθετα έχουν ανασταλεί εργασιακά δικαιώματα που έχουν προσωρινό χαρακτήρα, αλλά θα παραμείνουν.
Να καταλάβει ο λαός τι παίζεται με την σχεδιαζόμενη συνδιαχείριση με την Τουρκία του πλούτου του Αιγαίου,σημείωσε  αναφερόμενος στην συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ των δυο χωρών, διευκρινίζοντας πάντως πως αναφέρεται αποκλειστικά στην «αστική τάξη της Τουρκίας» και όχι στο σύνολο του γειτονικού λαού. Εδειξε τι ευθύνες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για αποδέσμευση.
Σκληρή κριτική άσκησε και στη δημοτική αρχή, που δεν ενέκρινε τη συζήτηση των θεμάτων που έχει θέσει η Λαϊκή Συσπείρωση (περιβάλλον και το πρόσφατο σχετικό νομοσχέδιο, υγειονομικά μέτρα, πυρασφάλεια ). Αμφισβήτηση την ορθότητα στην  ιεράρχηση προτεραιοτήτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια, φέρνοντας ως παράδειγμα  τις αναπλάσεις που προωθούνται σε προαύλιους χώρους  εκκλησιών  ενώ παραλείπονται παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια όλων των βαθμίδων. Και η επίσκεψη Πλακιωτάκη, με το ερώτημα «που τον δυσκόλεψαν» μπήκε στη συζήτηση με τον Σίμο Συμεωνίδη να τονίζει πως , όταν σε θεωρούν δεδομένο δεν κερδίζεις τίποτα.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας