Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Eγκρίθηκαν 2 τμήματα στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου – «Αγώνας» για προμήθειες οργάνων και συμμετοχή μουσικών

Φέτος η κατάσταση αποδείχθηκε πολύ διαφορετική για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου, ο προετοιμασία ήταν έγκαιρη και τελικά τα δεδομένα θα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες.

Οι διαδικασία αιτήσεων ολοκληρώθηκε με αυξημένο αριθμό συμμετοχών, ο οποίος έφτασε τις 38 αιτήσεις, και έτσι μετά από αίτημα του διευθυντή του σχολείου κ. Χατζημανώλη, χθες ήρθε από πλευράς Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης η έγκριση για τη λειτουργία δύο τμημάτων από την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Οι μαθητές προέρχονται από όλο το Λασίθι με τους περισσότερους να είναι από το Δήμο της Ιεράπετρας, όπου εκτός από την πόλη με 13 μαθητές, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από τα Φέρμα με 7 μαθητές να ζητούν να εγγραφούν στο Μουσικό Γυμνάσιο, ενώ αιτήσεις έγιναν και από τις κοινότητες της Βαϊνιάς, του Κάτω Χωριού και του Καβουσίου. Από τον Άγιο Νικόλαο 3 μαθητές έκαναν αιτήσεις και 4 από τη Σητεία και συγκεκριμένα από χωριά κοντινά στο Καβούσι, δηλαδή το Μόχλος τη Μυρσίνη και τη Σφάκα.
Αυτό που μένει πλέον για να γίνει συγκεκριμένος ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετέχουν στο κάθε τμήμα τμήματα του σχολείου είναι η διαδικασία των εξετάσεων η οποία, πιθανότατα και χωρίς να είναι ακόμα επίσημο, θα γίνει στις 26 Ιουνίου.
Οι εξετάσεις όπως είπε ο κ. Χατζημανώλης στο Ράδιο Λασίθι, θα γίνουν στο σχολείο του Καβουσίου, στο οποίο ήδη υπάρχει ένα πιάνο που είναι απαραίτητο για τη διαδικασία των εξετάσεων.
Πλέον όπως τονίζει ο διευθυντής, οι απαιτήσεις για τη νέα χρονιά έχουν αλλάξει και αυξηθεί κατά πολύ αφού εντός του καλοκαιριού θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προμήθειες μουσικών οργάνων αλλά και η προσέλκυση εκπαιδευτικών και μουσικών οι οποίοι θα διδάξουν τα παιδιά από Σεπτέμβρη
Δικό του αίτημα όπως λέει είναι η προμήθεια με τουλάχιστον 5 πιάνα, 10 ταμπουράδες, βιολιά φλάουτα και άλλα μουσικά όργανα, ανάλογα και με τις προτιμήσεις των μαθητών οι οποίοι έχουν κληθεί να επιλέξουν δύο όργανα προτίμησης.
Μέχρι τώρα όπως λέει οι 38 μαθητές έχουν δηλώσει προτιμήσεις κυρίως σε βιολί, λύρα και κιθάρα ενώ υπάρχουν και αιτήσεις και για άλλα μουσικά όργανα όπως ντραμς, μαντολίνο, φλάουτο κ.α.
Το να ικανοποιηθούν οι προτιμήσεις όλων των παιδιών θα είναι κάτι αρκετά δύσκολο ανέφερε ο κ. Χατζημανώλης αφού για κάθε όργανο θα πρέπει να βρεθεί και ο αντίστοιχος μουσικός που θα κάνει τα μαθήματα, όμως έχει ήδη ξεκινήσει η προεργασία και συνεννόηση ώστε να ικανοποιηθούν οι προτιμήσεις των μαθητών στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Ο ίδιος απευθύνει κάλεσμα και πρόσκληση σε μουσικούς της περιοχής να δηλώσουν συμμετοχή και να διδάξουν στο σχολείο, επικοινωνώντας με τον ίδιο ώστε να μάθουν τις προϋποθέσεις για τις αιτήσεις και τις ανάγκες που υπάρχουν.
Σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς το σχολείο θα χρειαστεί καθηγητές όλων των μαθημάτων που διδάσκονται στο Γυμνάσιο.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας