Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Έκκληση του Δήμου Σητείας ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη εναπόθεση σκουπιδιών

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTd10i9AIELYtYFUxrF9Du9EPF4eE_t0ACrbtQw1v1RTH_ic9xE&usqp=CAUΑγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Εδώ και δέκα ημέρες πραγματοποιείται μια μεγάλη επιχείρηση από το Τμήμα Καθαριότητας, στον βορειοδυτικό άξονα του Δήμου. Με φορτηγά του Δήμου και JCB απομακρύνονται ογκώδη αντικείμενα, στρώματα κλπ. συσκευές, πλαστικά, μπάζα, σκουπίδια, φερτά υλικά καθώς και επικίνδυνα τοξικά απόβλητα.


Ξεκινήσαμε από την κοινότητα Λάστρου και σιγά σιγά θα προχωρήσουμε σε όλες σχεδόν τις κοινότητες του βόρειου άξονα αλλά και ολόκληρου του Δήμου.

Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει αρκετές μέρες διότι αφενός πρόκειται για δυσπρόσιτες περιοχές και αφετέρου πρέπει να καθαριστούν εντελώς οι αυτοσχέδιες χωματερές. Μια διαδικασία που επιβαρύνει το Δήμο με καύσιμα, εργατοώρες και τέλη εναπόθεσης στο ΧΥΤΑ.

Παρακαλούμε τους πολίτες να σεβαστούν την προσπάθεια μας και να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη εναπόθεση σκουπιδιών που επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων,  την εικόνα της περιοχής και δημιουργούν πρόσθετα βάρη στους πολίτες.

Για τα ογκώδη αντικείμενα οι πολίτες πρέπει να ενημερώνουν τους προέδρους των κοινοτήτων και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και κατόπιν συνεννόησης να τα μεταφέρουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ΧΥΤΑ του Δήμου Σητείας, πληρώνοντας το σχετικό αντίτιμο.

Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον κανονισμό καθαριότητας, χωρίς καμία εξαίρεση και επιείκεια.

Το περιβάλλον μας αφορά όλους. Η προστασία και ανάδειξή του είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων.

Συνολικες προβολες σελιδας