Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία Κέντρου Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία(βιντεο-φωτο)

DSC01761Στην τελική ευθεία μπαίνει η λειτουργία του απαραίτητου για τα ΑΜΕΑ χώρου του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, μια ακόμα  δύσκολη φάση αφού η λειτουργία του, εξαρτάται από τις δυνατότητες χρηματοδότησης.

Όμως, το πρώτο στοίχημα, που μπήκε για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια,  έχει κερδηθεί, χάρη στις συντονισμένες  προσπάθειες πολλών  και τη προσωπική μάχη της αντιδημάρχου Ελένης Πλατανάκη, που βρέθηκε σήμερα στους χώρους που έχει παραχωρηθεί το ΚΕΓΕ μαζι με τον πρόεδρο του ΔΟΚΑΣ μιας και η δομή θα λειτουργεί υπό τον δημοτικό οργανισμό.
DSC01761 DSC01764
DSC01762
Το κέντρο,που αποσκοπεί στην απασχόληση των παιδιών μετά το σχολείο, αποβλέποντας την ομαλή κοινωνικοποίηση τους, θα φιλοξενεί, όπως είπε η κ. Πλατανάκη, χώρους εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και πολλαπλών χρήσεων αλλά και εξωτερικούς χώρους για τα παιδιά, με ειδικές προδιαγραφές.


Στην αναμόρφωση όλου του οργανογράμματος του ΔΟΚΑΣ και στη χρηματοδότηση του Κέντρου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Μ . Περάκης, που διευκρίνισε πως ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί και για πολιτιστικές δράσεις. Τόνισε την «ισχυρή βούληση» της  δημοτικής αρχής και του ΔΟΚΑΣ να εμβαθύνει στα ζητήματα των ανθρώπων με αναπηρία και δημοσιοποίησε την τελευταία σχετική πρωτοβουλία του που αφορά στην εξασφάλιση θέσεων για ΑΜΕΑ στο δημοτικό πάρκινγκ.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας