Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου σε έργα στην περιοχή της Σητείας

Τη Δευτέρα 01-06-2020, ο Αντιπεριφερειάρχης  Λασιθίου Ιωάννης Γουλιδάκης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιώργο Τσιφετάκη και κλιμάκιο μηχανικών της Π.Ε. Λασιθίου,
περιόδευσε στην περιοχή της Σητείας και πραγματοποίησε αυτοψία σε υλοποιούμενα από την  Περιφέρεια, έργα και παρεμβάσεις.
Ο Αντιπερειφερειάρχης  επισκέφθηκε την περιοχή του «Άσπρου Ποταμού» στο Μακρύ Γιαλό, στην οποία εντοπίζονται στραγγισμένα ύδατα και πιθανολογείται ο κίνδυνος συγκέντρωσης κουνουπιών με ότι αυτό συνεπάγεται, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, θέμα του οποίου έχει ήδη  επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Λασιθίου.
Επόμενη στάση ήταν στην Μαρωνιά, που συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σητείας κ. Γεώργιο Ζερβάκη και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μαρωνιάς κ. Πολυχρόνη Ζερβό, ενημερώνοντας για τις εργασίες  σε σχέση με τον Ποταμό Παντελή και την έγκριση πίστωσης 1.450.000 ευρώ για την δημοπράτηση σημαντικών έργων που αφορούν την περιοχή Πισκοκεφάλου μέχρι και Μαρωνιά, και από τον ποταμό Μαρωνιάς προς την περιοχή Χελιδώνες, καθώς και την προσπάθεια εξεύρεσης χρηματοδότησης ύψους 335.000 € για την κατασκευή νέας γέφυρας Αγίου Ιωάννη, για τα προγράμματα τεχνικού χαρακτήρα που αφορούν τον Δήμο Σητείας και έχουν δρομολογηθεί και αυτά που είναι σε σχεδόν έτοιμα να μπουν στην φάση υλοποίησης και αφορούν βελτιώσεις οδοστρώματος, τεχνικών χαρακτηριστικών και δρόμων.
Επίσης έγινε ενημέρωση για την προγραμματική σύμβαση με το ΕΛΚΕΘΕ και το κονδύλιο των 36.000 € που αφορά την προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων από τον λαγοκέφαλο στα αλιεύματα και τους αλιείς, καταλήγει το δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας