Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Γ. Ζερβάκης - Απαιτούμε την άμεση χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ(ηχητικό)

https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2019/09/%CE%96%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1.jpgΤο μείζον και σημαντικό , είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας, τόνισε, μιλώντας στον STYLE100 και τον Κώστα Γραμμενίδη, ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, εκφράζοντας την εκτίμηση πως, χωρίς ΒΟΑΚ,
όλες οι προσπάθειες  για ανάπτυξη στην περιοχή,πάνε χαμένες. Σε μια ανοιχτής ατζέντας συζήτηση, αναφέρθηκε στο υπό κατασκευή  λατομείο, τις προσπάθειες  δημοπράτησης μεγάλων  έργων όπως η  ανάπλαση της πόλης και το νέο δημαρχιακό μέγαρο, αλλά και τις διαδικτυακές «κόντρες», στις οποίες δήλωσε  αντίθετος, χωρίς ωστόσο να καταλογίζει συγκεκριμένες ευθύνες σε κάποιον, όπως έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο αντιδήμαρχος Γ. Αιλαμάκης έγινε αποδέκτης των πυρών της αντιπολίτευσης.
«Δεν είναι ο δήμαρχος που θα λύσει το θέμα»,είπε,
«στο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να λύνονται όλα τα ζητήματα και όχι στο διαδίκτυο. Είναι ο χώρος που μπορούν θεσμικά, σωστά και αποτελεσματικά να συζητιούνται και να λύνονται τα προβλήματα.Τα υπόλοιπα δεν με αγγίζουν και δεν ασχολούμαι-ιδιαίτερα  με το Facebook, δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου».



«Αλλα ακούγαμε προεκλογικά και άλλα τώρα»

Την αλλαγή στάσης Μητσοτάκη, που προεκλογικά δεσμευόταν για ΒΟΑΚ που θα καταλήγει στην Σητεία, ενώ ως πρωθυπουργός στηρίζει την  γραμμή Καστέλι-Αγ. Νικόλαος, καυτηρίασε ο Γ. Ζερβάκης. «Αλλα ακούγαμε προεκλογικά , άλλα λένε τώρα», είπε. Σημείωσε πως «όσα λιμάνια και αεροδρόμια κι αν υπάρχουν, χωρίς,σύγχρονο ασφαλές δίκτυο, όλες οι  προσπάθειες πάνε χαμένες».
Οι μελέτες που υπάρχουν για το τμήμα που μας αφορά (Σητεία-Αγιος Νικόλαος) πρέπει άμεσα και υποχρεωτικά να χρηματοδοτηθούν, είπε, «πρέπει να το απαιτήσουμε όλοι».


Μείζον θεμα το λατομείο

Φτάνουν μόνο οι υπόνοιες πως μπορεί να πειραχτεί το νερό της Ζου, για να χαρακτηρίσουμε  μείζον θέμα την εγκατάσταση λατομείου στην ευρύτερη περιοχή του Κατσιδωνίου και να καταφύγουμε στο ΣτΕ, είπε ο Γ. Ζερβάκης, δικαιολογώντας και την αλλαγή της στάσης του (όταν ήταν περιφερειακός σύμβουλος , στην σχετική ψηφοφορία είχε δηλώσει «παρών»).
Δεν υπήρχε λατομείο στην περιοχή, είπε, χρειαζόμασταν οικοδομικά υλικά . Τα δεδομένα άλλαξαν, τώρα υπάρχει αδειοδοτημένο λατομείο στις Λιθίνες,εξάλλου δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ανάγκες για οικοδομικά υλικά.
«Αλίμονο αν δεν προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα κάθε εποχή»  κατέληξε.
Σχετικά με την άρση λατομικής ζώνης που ζήτησε η αντιπολίτευση (πρόταση Καραμανωλάκη) διευκρίνισε πως δεν είναι αντίθετος, αλλά ζήτησε να μελετηθεί το ζήτημα από την νομική υπηρεσία του δήμου, για το αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο,με δεδομένο πως έχει εκδοθεί ΦΕΚ και  υπάρχει  νόμος για την ζώνη .

Αλλάζει η  εικόνα της πόλης
Υπάρχουν δημοπρατημένα έργα, όμως δεν έχουν ακόμα  αναλάβει εργολάβοι,είπε ο Γ. Ζερβάκης κάνοντας αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο που  δίνει δικαίωμα για παρατάσεις και  αργές  διαδικασίες
Η ανέγερση του νέου δημαρχείου, η ολοκλήρωση των εργασιών στο γήπεδο, οι παρεμβάσεις στα δημοτικά σχολεία έχουν προτεραιότητα στις δημοπρατήσεις φέτος, σύμφωνα  και με τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.
  • Ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της πόλης, θα τρέξει επίσης φέτος, αφού γίνει ανοιχτή διαβούλευση για τις μεγάλες παρεμβάσεις που προβλέπουν πεζοδρομήσεις και μεγάλες αλλαγές στην κυκλοφορία.
  • Συνεχείς είναι ο επαφές στο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να περάσει στον δήμο και να αξιοποιηθεί το κτίριο του Επαρχείου.
  • Ανατέθηκε η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων για την παραλιακή ζώνη.
  • Για τις δυο πλωτές μαρίνες στο λιμάνι,αναμένεται χρηματοδότηση από το υπουργείο Ναυτιλίας. Με αυτές, αλλάζει εικόνα της πόλης , είπε ο Γ. Ζερβάκης και δίνονται οι δυνατότητες για ανάπτυξη και άλλων ειδών τουρισμού, όπως ο ιστιοπλοϊκός.
Σύντομη αναφορά , χωρίς κάποια είδηση, έγινε στην παγωμένη επένδυση στο Τοπλού και την ανέγερση του Γηροκομείου.
Σε επικρίσεις που διατυπώθηκαν για παρεμβάσεις στην διασταύρωση των οδών Βαρθολομαίου-Αν. Παπανδρέου,  ο Γ. Ζερβάκης απάντησε πως δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά αποτυπώθηκε στο οδόστρωμα πως πρέπει να γίνεται η κυκλοφορία σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στην άναρχη εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο.
Τέλος, είπε πως όποια έγγραφα έχουν ζητηθεί από την αντιπολίτευση , έχουν δοθεί , έκανε λόγο όμως για «εμμονή» που απασχολεί μια ολόκληρη υπηρεσία.



ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας