Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ομόφωνο «όχι» από το δήμο Σητείας στο λατομείο - Ζήτησαν την παραίτηση του Γ. Αϊλαμάκη

safe_imageΣτο Συμβούλιο της Επικράτειας προσφεύγει για την προβλεπόμενη εγκατάσταση λατομείου και των σχετικών μηχανημάτων στην ευρύτερη περιοχής του Κατσιδωνίου ο Δήμος  Σητείας, όπως αποφάσισε ομόφωνα  το δημοτικό συμβούλιο στην χθεσινή του συνεδρίαση,κάνοντας αποδεκτή την πρόταση Ζερβάκη,
που προβλέπει την παράλληλη διεξαγωγή υδρογεωλογικής μελέτης, ως ένα επιπλέον «όπλο» κατά της υπουργικής απόφασης έγκρισης των  περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Από τη συζήτηση αναδείχθηκε ο κίνδυνος καταστροφής των νερών της Ζου και οι επιπτώσεις για όλη την περιοχή.
Να μην ληφθεί  απόφαση στην χθεσινή συνεδρίαση,αλλά να  αναβληθεί  για μια βδομάδα, ώστε να μελετηθούν όλα τα στοιχεία και τα επιχειρήματα, ζήτησε  ο τέως δήμαρχος Θ. Πατεράκης, πρόταση που απορρίφθηκε από το  Δ. Σ.
Θέμα άμεσης άρσης της έγκρισης λατομικής ζώνης, με άντληση  επιχειρημάτων από την απουσία αναλυτικής  υδρογεωλογικής μελέτης έθεσε ο Νίκος Καραμανωλάκης, βρίσκοντας σύμφωνο τον Νίκο Κουρουπάκη , προκαλώντας όμως την αντίδραση Ζερβάκη που μίλησε για νόμο του κράτους (ΦΕΚ), που μπορεί να οδηγήσει σε κενό στην νομική επιχειρηματολογία.
Εκτενή αναφορά στο ιστορικό του λατομείου,έγινε από την πλευρά Καραμανωλάκη, που έριξε ευθύνες στον τέως δήμαρχο για την θετική του εισήγηση του Δ. Σ το 2017, αλλά και στον σημερινό δήμαρχο, ως περιφερειακό συνόλου,όταν το θέμα συζητήθηκε στην περιφέρεια (Επιτροπή Περιβάλλοντος) και ψήφισε «παρών».
Παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ν. Μεραμβελλιωτάκης, που έκανε λόγο για σχεδιαζόμενο έγκλημα στα νερά της Ζου,ζητώντας και δυναμικές κινητοποιήσεις κατά του έργου.
Με την εισήγηση του δημάρχου αλλά και την προσθήκη Καραμανωλάκη, συμφώνησε ο Σίμος Συμεωνίδης, αναφέροντας την διαχρονικά αρνητική  θέση κατά του έργου, της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Και η πρόταση Καραμανωλάκη υπερψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, κατά πλειοψηφία.
Στη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκε η επενδυτική επιχείρηση του έργου και η Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της επένδυσης που αντάλλαξαν διαξιφισμούς και τα επιχειρήματα τους, σε αναλυτική παρουσίαση και από τις δύο πλευρές.

  «Να παραιτηθεί από την παράταξη ο Γ. Αιλαμάκης»

Την παραίτηση του από την παράταξη του, με την οποία εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος, ζήτησε από τον νυν αντιδήμαρχο Γ. Αιλαμάκη ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στο αύριο», Νίκος Καραμανωλάκης, διαχωρίζοντας πλήρως  τη θέση του από τη στάση του συμβούλου και τις διαδικτυακές επιθέσεις του κατά στελεχών της  αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «παραλήρημα Αιλαμάκη» και τονίζοντας πως «δεν ευθυγραμμίζονται με το ήθος του».
Το ζήτημα αναδείχθηκε με αφορμή συζήτηση για το κοινωνικό παντοπωλείο και τη νόμιμη ή μη στέγαση του σε χώρους εκτός εκείνων που προβλέπονται νομικά, όπου μίλησε ως αρμόδιος αντιδήμαρχος ο κ Αιλαμάκης.
Τους χαρακτηρισμούς των συμβούλων ως «γλάστρες», ανέφερε ο Μ. Τσιφετάκης και ο Θ. Πατεράκης πρόσθεσε πως τους συμβούλους της δίκης του παράταξης τους αποκαλεί «ανισόρροπους». Έντονα τοποθετήθηκε και ο Νίκος Κουρουπάκης για την διαδικτυακή δραστηριότητα Αιλαμάκη.
Πάντως, δεν υπήρξε άμεση απάντηση Αιλαμάκη για το αν αποχωρεί από την παράταξη Καραμανωλάκη.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας